featured

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Hatay’da

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dizi programa katılmak üzere Hatay’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş,  Vali Erdal Ata’yı Makamında ziyaret etti.

Valilik önünde Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra, Valilik Makamına geçti.

Bugün saat 10.00’da gerçekleşen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ziyaretine Vali Yardımcısı Bilal Ölmez ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da eşlik etti.

Vali Erdal Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Sizi üç semavi dinin mabetlerinin sırt sırta durduğu, farklı kültür ve inançtan vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü içerisinde kardeşçe ve huzurlu bir şekilde yaşadığı Hatay’da görmekten memnun olduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

Konuğuna ilimizin değerlerinden bahseden Vali Ata, “Tüm ülkenin hatta dünyanın gözü burada, Zeytin Dalı Harekatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri sadece o bölgedeki terör örgütü PYD/PKK/KCK/YPG/DEAŞ mensuplarını temizlemek için değil, o bölgedeki halkıda kurtarmak için oradalar. Bu da Türk Milleti ve TSK’nın tarihte olduğu gibi mazlumlara sahip çıktığının bir göstergesidir. İnşallah Türk Silahlı kuvvetlerimiz bu görevini de başarıyla bitirecektir.” dedi.

Özellikle belirtmek isterimi ki, bu konuda halkımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Biz 81 milyon Türk Milleti olarak bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Bir ricamızda basın mensuplarından olacak, operasyonun sağlıklı yürütülebilmesi ve orada görev yapan askerlerimizin güvenliği için güvenlik öncelikli yerlere izinsiz gidilmemesi ve oralarda bulunulmaması olacaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş’da yaptığı konuşmada “Hatay bizim için çok önemli bir şehrimiz. Din hizmetlerimiz ve din eğitimimizin daha iyi yapılabilmesi için zaman zaman illeri ziyaret ediyoruz. Özellikle Hatay’ı seçmemizin amacı şuanda sınır ötesinde askerlerimize destek olmak istemimiz. TSK’nın en kısa zamanda bu terör örgütlerini etkisiz hale getirip, zulme uğrayan kardeşlerimizi yardımcı olup, onları bu zulümden kurtarmalarını temenni ediyoruz, yüreğimiz, dualarımız onlarla.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Hatay’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir