MEB Uyardı, Yaptırmayan Yandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4+4+4 sistemiyle zorunlu hale gelen lise eğitimiyle ilgili MEB’den önemli bir uyarı geldi.

Çocuğunu liseye kaydettirmeyen veliye günlük 15 TL para cezası verilecek. Israr eden velilere 500 TL idari ceza uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) 4+4+4 sistemiyle zorunlu hale gelen lise eğitimiyle ilgili olarak velileri uyardı. Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) başarılı olamayan ya da lise tercihi yapmayan öğrenci velilerine ‘kayıt’ uyarısı geldi. Çocuğunu herhangi bir liseye kaydettirmeyen velilere günlük 15 TL para cezası uygulanacak. Buna rağmen uzun süre kayıt yaptırılmaması halinde veliye 500 TL idari para cezası verilecek.
KONTENJAN YÜZDE 30 ARTTI
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, sınavsız öğrenci alan liselerin olduğunu belirterek SBS’de başarısız olanların ya da tercih yapmayan öğrencilerin bu okullara kaydolabileceğini kaydetti. Yıldız, “Ülke genelindeki liselerin kontenjanı bu yıl yüzde 30 oranında arttı.
Her yıl yapmış olduğumuz yeni derslikler sayesinde özellikle İstanbul için kontenjan sıkıntısı yaşamıyoruz. Geçen yıl 4 bin 905 yeni derslikler açmışken bu yıl rakam5 bine çıktı. Dolayısıyla aşırı kalabalık sınıflar oluşturulmadan geçen yılın standartlarına yakın bir eğitim öğretim süreci planlıyoruz” dedi.
12 yıl kesintisiz eğitimi dikkate alarak ailelerin çocuklarını liseye göndermeme gibi bir seçeneğinin bulunmadığına vurgu yapan Yıldız şunları söyledi: “Böyle bir şeyi asla düşünmesinler. Puanı yeterli olmayıp herhangi bir lise türünü kazanamayan öğrenciler üzülmesin. Sınavsız öğrenci alan liselerimiz mevcut. Öte yandan açık öğretim bir seçenektir ama bütün öğrencilerimizi örgün öğretimde görmek isteriz. Dolayısıyla açık öğretim bir tercih olmamalı. Çünkü örgün öğretimin çocuğa sosyal, toplumsal ve genel anlamda kazandırdığı yaşam becerileri açık öğretimle kıyaslanmayacak ölçüdedir. Bu bakımdan örgün öğretimin önemi büyük. Beklentimiz de bu yönde.”
 
Fen liseleri tamamen doldu
Bu yıl son kez yapılan SBS’nin sonuçlarına göre 904 bin 114 aday lise tercihi yaptı. Liselerde toplam kontenjan 688 bin 208 iken 624 bin 490 aday asil kazananlar listesine girmeyi başardı. Ayrıca 59 bin 618 aday mülakata girme hakkı kazandı. Tercih sonuçlarına göre devlet okullarında 14 bin 291, özel okullarda ise 21 bin 256 kontenjan boş kaldı. Kontenjanı 19 bin 110 olan fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin tamamı doldu.
İşte kayıt takvimi
1. Ön kayıt dönemi: 12-13-14 Ağustos ön kayıt, 15-16 Ağustos kesin kayıt
2. Ön kayıt dönemi: 19-20-21 Ağustos ön kayıt, 23-23 Ağustos kesin kayıt
3. Ön Kayıt Dönemi: 26-27 Ağustos ön kayıt, 28-29 Ağustos kesin kayıt
Son kayıt dönemi: 02 Eylül 2013’ten itibaren (Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nca alınacak karara göre)
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEB Uyardı, Yaptırmayan Yandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir