featured

2015-2019 Strateji Plan Revizyon Çalıştayı gerçekleştirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) organize ettiği 2015-2019 Stratejik Plan Revizyon Çalıştayı, 3 Temmuz Çarşamba günü saat 9.00’dan itibaren Antakya Ottoman Palace‘de gerçekleştirildi.

Hatay ‘ın geleceği adına önem taşıyan çalıştaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, Resmi Kurum temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu(STK) temsilcileri, meslek odaları, HBB idari amirleri ve personelleri katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’IEL BİRLİĞİYLE GELECEK ADINA MİNİMUM KAYGI VE MAKSİMUM KAZANÇLA GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının maneviyatı adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından başlayan çalıştayda konuşan Başkan Savaş, “Hatay ile ilgili sorunları çözmek amacıyla Stratejik Plan Revizyon Çalıştayı’nı gerçekleştiriyoruz. Hatay’ın geleceği için sizlerle bugün bir aradayız. Hatay’ın altyapısı, ulaşımı, eğitimi, kültürü, sporu, ekonomisi ve turizmi için burada birlikte bir ortak karar alarak bu karar çerçevesinde ilimizi gelecek adına minimum kaygı ve maksimum kazançla güzel günlere taşıyacağımızı düşünmekteyim. Üniversitemizin bilim adamları ile birlikte bilimsel gerçekler çerçevesinde Hatay’ın geleceğine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah el birliğiyle Hatay’da gerçekleştireceğimiz planlarımızı revize ederek en güzel şekilde hayata sunacağız. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor, katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MALCI: HATAY’IN FİZİKSEL VE ÇEVRESEL YAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Katılımcıları bilgilendirmek amacıyla konuşan HBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülseren Malcı, gelecek üç yılda HBB’nin kurumsal yapısının güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumlulukları içerisinde Hatay’ı bir bütün olarak düşünerek gerek resmi gerekse kendi imkânlarımızla geniş bir alanda durum tespiti yaptık. Bu kapsamda ilimizin bütününe ilişkin olarak önemli sorunları çözebilmek amacıyla fiziki ve mali imkânlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek sorunları çözümlemeye çalışacağız. Hatay’ın fiziksel ve çevresel yapısının iyileştirilmesi için çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Etkin verimlilik ve özellikle ilimizin geleceğini ilgilendiren bu kararların şeffaf bir şekilde alınması ve karar alma sürecinde katılımcılığın sağlanması temel ilkemiz olacaktır. İleriye yönelik olarak çalışmalar doğrultusunda sizleri bilgilendirmek ve kentimizin geleceğini ilgilendiren çalışmalar hakkında görüş ve önerilerinizi almak amacıyla burada sizlerle birlikte olmak istedik ve birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

HATAY GENELİNDE YAŞANAN SORUNLAR İLE HBB’NİN ÇÖZÜM ODAKLI PROJELERİ HAKKINDA KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ

Maliye Uzmanı Baki Keremoğlu Hatay’da gerçekleştirilen anket çalışmaları sonunda hazırlanan slayt gösteriminde ilimiz genelinde vatandaşların yaşadığı sorunlar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Ayrıca Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Hasan Ziya Hamidioğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları katılımcılara sunarak, önümüzdeki süreçte hayat bulacak projeleri katılımcılarla paylaştı.

Hatay’daki sorunlarının tespiti ve kollektif biçimde çözülmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, katılımcı belediyecilik ilkesinden hareketle görüş ve önerilerin belirlenmesine yönelik anket çalışması da hayata geçirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2015-2019 Strateji Plan Revizyon Çalıştayı gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir