featured

2016 Yılı Engelli Kamu Personeli (EKPSS) tercihleri başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, engelli memur alımları için yerleştirme işlemlerinin 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Kerimoğlu konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi; bu yıl 24 Nisan 2016 tarihin de Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı engelli adaylardan ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunu olanlar için ÖSYM Başkanlığı tarafından yazılı sınav şeklin de yapılmıştır. İlkokul, ortaokul, ilköğretim düzeyinde ki engelli memur adayları için ise kura müracaatları 17 Mayıs 2016 tarihinde müracaatlar tamamlanarak, adaylar için yapacak tek şey yetkili bakanlıklarca açıklanacak boş pozisyonlara devlet memuru olmak için tercih yapmaya kalmıştır.

Geçen süre zarfında konuyla ilgili çalışmalar yetkili bakanlıklarca tamamlanarak boş atama yapılacak kadrolar ve sayılar ÖSYM Başkanlığına bildirilerek engelli adayların sabırsızlıkla beklediği kamu kurum ve kuruluşlarının boş pozisyonda ki kadrolarına atamalar yapılacağı duyurusu ÖSYM başkanlığının www.osym.gov.tr ve https://ais.osym.gov.tr  adresleri üzerinden açıklanmıştır. Adayların tercih işlemleri için yayınlanan tercih kılavuzunu dikkatlice inceledikten sonra T.C kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak görev almak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarını da seçmek kaydıyla tercihlerini yapabileceklerdir. Müracaat yapacak olan engelli bireylerin öncelikle sağlık durumlarını göz önüne alarak tercih yapmaları da kendileri ve aileleri içinde oldukça önemlidir.

Bizler de engelli memur adaylarına yardım etmek için elimizden gelen yardımları yapacağımızı belirtir, tercih yapacak engelli memur adaylarına da şimdiden başarılar dilerim, dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2016 Yılı Engelli Kamu Personeli (EKPSS) tercihleri başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir