featured

İskenderun’da Temizlik İşçileri de isyan etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskenderun’da temizlik işçileri isyan etti. Envitec’in biri özürlü dört arkadaşlarını işten çıkarmasına isyan eden temizlik işçileri, Pac Meydanı’nda bulunan bürolarının önünde eylem yaptı.

Çöp kamyonlarının cadde kenarında beklediği ve temizlik işçilerinin de işe çıkmadığı eylemde, sudan bahaneler üretilerek iş akitleri feshedilen arkadaşlarının yeniden işe alınması sözünü alana kadar eylem yapacaklarını belirten işçiler, sendikaya üye oldukları ve daha birçok bahaneyle işten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınması için her şeyi yapacaklarını söylediler.

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim’in de işe çıkmaları ve sakinleşmeleri için çaba sarf ettiği işçiler, arkadaşlarının işe geri alınmaması halinde her türlü eylem ve haklarını sonuna kadar kullanacaklarını anlattılar. Bir süre sonra ikna olan işçiler ise haklarının iadesi, birçok konuda uğradıkları haksızlıkların giderilmesi, zam ve mesai ücretlerinin ödenmesi gibi konuların yerine getirilmemesi halinde yeniden iş bırakma eylemi yapacaklarını anlattılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İskenderun’da Temizlik İşçileri de isyan etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir