featured

Lütfü Savaş “Uyum içerisinde çalışmamız lazım”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, uyum içerisinde çalışılmadığı sürece hizmet yapılamayacağını söyledi.

30 Mart seçimlerinin ardından itirazlar nedeniyle 11 gün sonra mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturabilen CHP’li Lütfü Savaş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti üyelerini makamında kabul etti.

Seçimlerin demokrasinin bayram günleri olduğunu, o bayramı geç de olsa kutladıklarını söyleyen Savaş, belediyeyi birlik ve beraberlik içerisinde yönetmek istediklerini söyledi.

Tüm belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlik içinde çalışılırsa hizmet üretileceğini aktaran Savaş, “İnşallah bunları gerçekleştiririz. Uyum içerisinde çalışılmazsa hizmet olmaz, büyükşehir 15 ilçenin bütünü. Büyükşehir yasasıyla artık ana arterler, altyapı, su, mezarlık hizmetleri, ulaşım ve birçok şey büyükşehire bağlandı. Yani hizmetlerin ana yapısı büyükşehir.” dedi.

Belediye meclisinin ilk oturumunda yaşananları da değerlendiren Savaş, “İlk mecliste istemediğimiz sonuçlar çıktı. Biz İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu norm kadroyu istedik. Mecliste çoğunluğu elinde bulunan bir siyasi partinin bunu çıkartmayışı nedeniyle hizmetlere daha başlamadık. Norm kadro olmadan encümeni oluşturamıyorsunuz. İnsanların norm kadrosunu vermediğiniz için atama yapamıyorsunuz ve maaşını veremiyorsunuz. Şuanda herkes kendi başına çalışabildiği ölçüde çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Hatay’da her şeyin normal yürümesini istediklerini belirten Savaş, artık hizmetin başladığı noktada olduklarını ve siyasetin bitmesi gerektiğini ve uzlaşıdan yana olduklarını sözlerine ekledi.

Fotoğraf Galerisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lütfü Savaş “Uyum içerisinde çalışmamız lazım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir