featured

4 Büyük Kitap farklı zamanlarda Ramazan ayı içerisinde indirilmiştir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu Ramazan ayı’nın 11 ayın sultanı olduğunu belirterek 4 büyük kitabın çeşitli zamanlarda ramazan ayı içerisinde indirildiğini söyledi.

Hamdi Kavillioğlu, Ramazan Ayı’nın Kuran-ı Kerimde ismi açıkça zikredilen tek ay olduğunun altını çizerek: “Ramazanı şerif ayı, 11 ayın sultanı diye ifade edilir. Kuranı kerimde ismi açıkça zikredilen tek aydır. Cenabı hak kuranı keriminde ramazanı şerif ayından bahsederken “Ramazanı şerif ayı öyle bir aydır ki,kuranı kerim o ayda indirildi.O kuran insanlar için hidayet kaynağıdır. Delilleri açıkça ifade eden bir kitaptır.

Sizden kim o aya yetişirse, Ramazanı şerif ayına kavuşursa o ayda oruçlu olsun. Kim hastalanır yada yolculuğa çıkarsa tutamadığı günleri ramazanı şerif ayında kaza etsin. Allah sizinle bunu kolaylık mı vadediyor, zorluk Murad etmiyor. O halde tutamadığınız günleri tamamlayınız. Ve allahın size hidayet verdiği gibi onun tekbirle tehlille anın. Şükredenlerden olursunuz.”dedi.

4 BÜYÜK KİTAP RAMAZAN AYINDA İNDİ

4 büyük kitabın yine çeşitli zamanlarda Ramazan ayı içerisinde indirildiğini ifade eden Hamdi Kavillioğlu: “Ramazanı şerif ayının özelliklerinden birisi de peygamberimiz efendimize, peygamberliğin bu ayda verilmiş olmasıdır. Böylesine bir ramazanı şerif ayının 27. Gecesinde yani kadir gecesinde sevgili peygamberimiz Nur dağının hira mağarasında bulunurken Cebrail aleyhisselam geliyor, ilk ayetleri okuyor. Ve böylece peygamberliği getirmiş oluyor. Ramazanı şerifin iki büyük özelliğinden birincisi peygamber efendimize peygamberliğin verilmesi.

İkincisi kuranı kerimin bu ayda nazil olması. İslam tarihine baktığımız zaman Kütüb-i Semaviye’nin tamamı daha önce indirilen kitaplarda hep ramazan ayında indirilmiştir. İbrahim aleyhisselama nail olunan zuhur ramazanı şerifin birinci gecesi İbrahim Aleyhisselama inmiştir. 700 sene sonra tevratı şerif Musa Aleyhisselama yine böyle bir ramazanı mübarekenin 6. Gecesinde nazil olmuştur.Tevratın üzerinden 900 sene sonra Zebur’u şerif Davut Aleyhisselama Ramazanı Şerifin 10. Gecesi nazil olmuştur. 1000 sene sonra İncili Şerif İsa Aleyhisselama, böylesine bir ramazanı şerif ayının 18. Gecesinde indirilmiştir.Kuranı kerimde malum olunduğu üzere incilin indirilmesinden 620 yıl sonra Peygamberimiz efendimize Ramazanı Şerifin 27. Gecesinde inmeye başlamış.

Ve 23 senede tamamlanmıştır. Peygamber efendimiz, Ramazanı şerif ayı senenin kalbidir. Kim bu ayı iyi geçirirse senenin diğer günleri de aynı şekilde selametle geçer.Yani ramazanı şerif ayında bir insan ibadetine dikkat ederse bu manevi bütünlüğü ömür boyu kendisinde görür. Hatta bir defasında peygamber efendimiz hutbe okumak için minbere çıkıyorlar. Birinci basamağa adımını atıyor amin diyor, ikinci basamağa adımını atıyor amin diyor, üçüncü basamağa adımını atıyor amin diyor. Namazdan sonra asabihi ikram sebebini sorunca; ben birinci basamağa adımımı attığımda Cebrail aleyhisselam geldi ve dedi ki, ya Muhammed, kim ki senin adın anıldığında sana selatü selam getirmezse allah o kimsenin ruhunu yere sürsün diye buyurdu.

Bende amin dedim. 2. Basamağa adımımı attığımda Cebrail aleyhisselam yine geldi ve ya Muhammet senin ümmetinden kim ki bu alemden öbür aleme anne ve babasını razı ve memnun etmeden giderse allah o kimsenin burnunu yere sürsün diye buyuruyor. Üçüncü basamakta ise ramazan ayında allaha kendisini affettiremezse, bağışlatamazsa allah o kimsenin burnunu yere sürsün buyurdu bende amin dedim der. Dolayısıyla buradan şunu anlıyoruz, bir Müslüman ramazanı şerif ayında kendisini rabbisine affettiremezse bağışlatamazsa diğer aylarda bunu yapması kolay olmayacaktır. Çünkü ramazanı şerif ayı başından sonuna rahmetle, mağfiretle doludur” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI BEREKETTİR, KURTULUŞTUR

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, ramazan ayının bereket ve kurtuluş olduğunun altını çizerek: “Peygamberimiz zaten ramazanı şerif ayını tarif ederken bir hadisi şeriflerinde de evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden azad olma günleridir buyuruyor. Yani ilk on günü rahmet günleri, ortası bağışlanma günleri, son on günü ise tamamen cehennemden uzaklaşma günleridir. Sahuru, teravih namazları ayrı bir bereket, iftarı ayrı bir bereket. Yani her anında ayrı bir huzur var, ayrı bir bereket var. Sahura kalkıyoruz, bir neşe, bir heyecan ve ezanla birlikte bütün camilerimizde mukabeleler okunuyor. Yaklaşık yarım saat sürüyor. Akabinde sabah namazı cemaat ile kılınıyor, insanlar evine devam ediyor. Camiye gelemeyenler bunu evinde yapıyor. Vaazı yaşat olarak hem öğle namazından önce hem teravih namazından önce Habibi neccar camiinde Hatay ili olarak vaaz ve irşad programı yapıyoruz. Teravih namazlarına gelince malumunuz kabe’de, asırlardır teravih namazı hatimle kılınıyor. Bizde Hatay ilimizde 25 camimizde teravih namazı hatimle kılınıyor. Belen, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Hassa ilçelerinde 1 camide, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde 3 camide, Antakya’da 15 camide toplamda 26 cami yapıyor.26 camide hatimle teravih namazı kılınıyor. Bunun Ülkemiz için, Hatay için, ilçelerimiz için manevi bir sigorta olduğunu düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

S. Buğra Güney

5
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
4 Büyük Kitap farklı zamanlarda Ramazan ayı içerisinde indirilmiştir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir