featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya Belediyesi vergi mükelleflerine gecikmiş vergilerini yeniden yapılandırma çağrısı yaparken, 31 Aralık tarihinin başvuru için son gün olduğunu hatırlattı.

Belediyeden vergi mükelleflerine yapılan uyarıda ” 11.09.2014 tarih ve 6552 sayılı “İş Kanunu ile Bazı Kanun

ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” kapsamına girenlerin yapılandırılarak ödenmesi ve kapsam dışındakilerin de ödenerek kapanmasına yönelik gerekli görüşmelerin yapılması için Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurmanız önem arz etmektedir” denildi.

Antakya Belediyesi, vergi mükelleflerine, süresinde ödenmeyen vergiler ve para cezalarının ilgili Kanun’un 51. maddesi doğrultusunda hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte haciz dahil her türlü icrai işlemle takip edileceği uyarısında bulundu.

Borçlar Yapılandırılıyor

Belediye açıklamasında, “Ödenmeyen borçların takibi sırasında mal varlığı haczi (banka hesabı haczi, gayrimenkul haczi, taşıt haczi vs.) gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamanız için bu borçlardan 11.09.2014 tarih ve 6552 sayılı “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” kapsamına girenlerin yapılandırılarak ödenmesi ve kapsam dışındakilerin de ödenerek kapanmasına yönelik gerekli görüşmelerin yapılması için Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurmanız önem arz etmektedir.” denildi.
Vergi mükelleflerine 6552 Sayılı Kanun kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye başvurmaları çağrısında bulunulan açıklamada, bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılması halinde mükelleflere gecikme zammı oranından daha düşük olan enflasyon oranı kullanılması ve borçların taksit ile ödenmesi olanağı sağlanacağı hatırlatıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir