featured

Topaca ‘Başarı İçin İletişim Önemlidir’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Müdürleri Bilgilendirme Toplantısı dün Ottoman Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanısıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İlçe Kaymakamları, İl ve İlçe Milli Eğitim Kurum Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Topaca, salondaki misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında, “İnşallah bu toplantı hem sizler için hem eğitim-öğretim faaliyetleri ve çocuklarımız için hayırlara vesile olur. Bu toplantıda yapılan değerlendirmelerin eğitim ve öğretime önemli katkılar yapmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bir milletin ve ülkenin geleceği, refahı, huzuru, milli gücü, uluslararası alandaki saygınlığı, insanlığa ve barışa katkısı iyi yetişmiş insan kapasitesine bağlı olduğunu ifade eden Topaca, “Sürdürülebilir bir refah düzeyini sağlamak ancak eğitimle mümkün olur. Yetişmiş insan gücünüz yoksa refah düzeyinizi artırma, gelişmiş toplumlar içerisinde yer bulma imkanınız yoktur. Bir ülkenin en büyük zenginliği yetişmiş insan gücüdür, eğitim kadrosudur, müteşebbisidir, bilim adamıdır, sanayicisidir. Bunun da yolu okullarda yapılan başarılı eğitimden, iyi yetişmiş öğretmen ve idarecilerden geçiyor.” dedi.

Başarı İçin İletişim Önemlidir-

Çocuklarımız ve gençlerimizin emanet edildiği okullarımızın kalbinde idarecilerin olduğunu belirten Topaca, “Nasıl ki kalp durduğunda hayat duruyor ise okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin yokluğunda da eğitim kurumlarımız işlemez hale gelecektir. Bu sebeple sizleri önemsiyoruz. Eğitimci olarak insan yetiştiren bireyler olarak sizlere güveniyoruz, inanıyoruz ve sizleri destekliyoruz.” dedi.

Başarı için iletişim ve istişarenin önemli olduğunu vurgulayan Sayın Topaca, “Eğitimin temel kitlesi öğrencidir, öğretmendir, velidir, toplumdur. Bu alanlarda yönetici arkadaşların diyaloğunu sağlam zemine oturtturması, algı yönetimini iyi yapması, bir anlamda kendini öğretmenin, öğrencinin, velinin yerine koyması faydalıdır. İletişimi sağlıklı kurarsak diğer işlerin de sağlıklı bir şekilde yürüyeceğini düşünüyorum.” dedi.

Başarı İçin Sadece Fiziki Ortam Yeterli Değildir-

Başarı için yönetim olarak bize de görevler düşüyor diyen Topaca, “Fiziki altyapıyı hızla tamamlamalıyız. Okullarımızın derslik ihtiyacı hızla karşılanmalı. Bizim ilimizde şu an itibariyle derslik başına düşen öğrenci sayısı otuzun biraz üzerinde. Ancak bir planlama yaptık. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu sayıyı otuzun altına çekmeyi hedefliyoruz. Gerek kamu bütçesinden gerekse hayırseverlerin katkılarıyla bu hedefi gerçekleştireceğiz. Yakın bir gelecekte derslik başına düşen öğrenci sayısı 25’ler seviyesine gelecektir. Tabi ki başarı için sadece fiziki ortamları iyileştirmek yeterli şart değildir. Onu diğer yan faktörlerle birlikte desteklemek gerekir. Okulda birlik ve beraberliğin sağlanması, öğrencilerin siyasi faaliyetlerden uzak tutulması, kitap okumanın teşvik edilmesi, okulun temizliği, düzeni, disiplini, öğrencilerin derse devamı, öğretmenlerimizin motivasyonu, çocukların neden ders çalışması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi de dahil olmak üzere bunların hepsi eğitimde başarıyı etkileyen faktörlerdir.” dedi.

Vali Topaca son olarak ikinci eğitim, öğretim döneminin ilimiz, çocuklarımız, velilerimiz için başarılı geçmesini, huzurlu, sağlıklı, kavgadan ve gürültüden uzak bir eğitim dönemi olmasını dilediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Topaca ‘Başarı İçin İletişim Önemlidir’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir