featured

İpekböceği Projesi Kapsamında Kadın Çiftçilerimiz Bursa İline Teknik Gezi YapTI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında İlimizde uygulanan “İpekböceği Yetiştiriciliği ve Buna Bağlı İpek Ürünlerin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında projede ipekböceği yetiştiriciliği ve dokuma yapan 20 kadın çiftçi, 10 Teknik personel, 2 Bakanlık personeli ve Ankara Üniversitesi proje uygulama sorumlusu 2 personel Bursa İlinde bulunan Kozabirlik ve İpekböceği ile ilgili yerlere 06-07 Kasım 2015 tarihleri arasında iki günlük kadın çiftçilere yönelik, ipekböceği yetiştiriciliği ve ipek dokuma alanında faaliyet gösteren işletmelere teknik gezi yapıldı.

Teknik geziye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü KTV Şube Müdürü Halil İbrahim REHBER, Yayladağı İlçe Müdürü Yakup KARASOY, Bakanlığık Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesinden Ev Ekonomisti Uzman Bakiye ONUK ve Uzman Şerife TUNA, Ankara Üniversitesinden proje sorumlusu Prof. Dr. Zeynep ERDOĞAN, Yard.Doç.Dr. Feryal SÖYLEMEZOĞLU, Projenin uygulama yerleri olan Yayladağı Gürışık, Çabala ve merkez Yeşilpınar Mahallelerinden toplam 20 kadın çiftçi ve proje sorumlusu 8 teknik personel ile katılım sağlandı.

Gezide Kozabirlik tohum üretim işletmesi ve dut bahçeleri, Umurbey ipek tasarım merkezi, Kozahan ipek ürünleri satış yerleri ve koza çekimi yapan işletmeler gezilerek ayrıntılı bilgi alındı.

Geziden memnun ayrılan projede sertifika sahibi olan kadın çiftçiler önümüzdeki yıl İpekböceği yetiştiriciliğini daha da geniş çaplı ve profesyonel yapacaklarını; ayrıca koza çekimini kendileri yaparak dokumada kullanılan ipleri kendi kozalarından temin etmeyi planladıklarını söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İpekböceği Projesi Kapsamında Kadın Çiftçilerimiz Bursa İline Teknik Gezi YapTI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir