featured

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Mardin’de toplandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen’in Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Mardin’de Toplandı.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı 20-21- 22 Mayıs tarihlerinde Mardin Gazeteciler Cemiyeti, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 72 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Mardin de bir araya gelen başkanlar Şehrin yöneticilerini ziyaret ettikten sonra, Şehir merkezi başta olmak üzere Şehrin tarihi yerlerini gezerek son günlerde Mardin üzerinde yoğunlaşan terör yüzünden orada yaşayan halkın nasıl mağdur olduklarını Mardin iline turistlerin gelmediğini, Mardin de yaşanan olayların sadece şehrin bir bölgesinde olduğunu ama sanki bütün Mardin de olaylar olduğu izlenimleri yüzünden Tüm Mardin in mağdur olduğunu gördüler.. Mardin valisi Ömer Faruk koçak ziyaretinde ise vali Koçak, güvenlik güçlerinin olaya hakim olduklarını teröristlerin kaleminin kırıldığını belirterek devletimiz hiçbir vatandaşı mağdur etmeyecektir operasyonların sonuna geliniyor dedi.

Medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hâkim olduğu Mardin’de bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, öncelikle barış, birlik ve kardeşlik mesajı verdi. TGK Başkanlar Kurulu tarafından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:

Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütleri, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır.

Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı yaratmak isteyen bu örgütler, güvenlik güçlerimizi ve masum insanları hedef seçmekte, acımasızca can almaktadır.
Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Mardin’de toplanan ve 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcisi olan TGK Başkanlar Kurulu, terör saldırılarını lanetlemekte, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza baş sağlığı dilemektedir.
Mardin ve Batman’da 2 gün süren gezi ve incelemelerde açıkça görülmüştür ki; ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti veya terör tedirginliği yoktur.

Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Konfederasyonumuz bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisidir ve sorun çözümleninceye kadar meslektaşlarımızın yanındadır.

Öte yandan bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.
Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir.

Birlik – beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını vurguluyor, ulus olarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Hemşeri Dayanışması… 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Toplantısı İçin Mardin’e giden Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ahmet Yetişen, hemşerisi olan Mardin başsavcısı Mehmet Özel ile bir araya gelerek tanışma fırsatı buldu.

Türkiye gazeteciler konfederasyon yönetim kurulu üyesi olan HGC başkanı Ahmet Yetişen Mardin de yapılan 7. Başkanlar kurulu ve TGK yönetim kurulu toplantısı için Mardin’e gittiğinde Mardin Başsavcısı Mehmet Özel ile bir araya gelerek Hatay’ı konuştu, Yayladağ lı olan başsavcı Mehmet Özel konfederasyon üyeleri olan çeşitli illerden gelen cemiyet başkanları için düzenlenen gala gecesinde Hatay’dan gelen başkanımız var mı diye araştırınca HGC Başkanı Ahmet Yetişen ile tanışma fırsatı buldu gece sonunda iki hemşeri olan özel ve yetişen bol bol sohbet etti. Oldukça genç yaşta Mardin gibi önemli bir ilde başsavcı olarak görev yapan Mehmet Özeli Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

tgc ahmet-yetişen-hemşeri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Mardin’de toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir