featured

3 Yıldır Restore edilmeyi bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2014 yılında dönemin Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatıyla, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ne kiralanan Eski Antakya Evi aradan geçen 3 yıla yakın süreye rağmen bir türlü restore edilip hizmete alınamadı.

HGC’nin Vali Erdal Ata’ya gerçekleştirdiği ziyarette de gündeme gelen tarihi ev için, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Vali Erdal Ata’dan tarihi evin restoresi konusunda destek beklediklerini söyledi.

Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı açıklamada, evin restorasyonu için ellerinde kaynak olması durumunda değerlendireceklerini ama Hatay’ın büyükşehir olup İl Özel İdaresi’nin kapanmasından sonra Valiliklerin elinde çok fazla gelir kalmadığını dile getirdi.

YETİŞEN: CEMİYETİMİZE BÖYLE BİR BİNA YAKIŞIR

Ziyarette Hatay’ın en büyük cemiyetinin Hatay Gazeteciler Cemiyeti olduğunu belirten HGC Başkanı Ahmet Yetişen, 3 yıldır kira ödedikleri tarihi evi restore edecek kaynağa sahip olmadıklarını belirterek, “Kalabalık güzel bir cemiyete güzel bir tarihi bina kazandıralım dedik. Tarihi Antakya Evi Celalettin Lekesiz vali döneminde defterdarlıktan bize tahsil ettiler kiraladık. Onarımı yapılacaktı ama Özel İdare kapandı, sonra seçimler oldu, vali bey gitti. Binamız öyle kaldı. Büyükşehir Başkanımız 81 ilin cemiyet başkanı geldiğinde yaptırayım dedi sonra maliyeti yüksek dedi. Tahmin ediyorum 300 Bin TL maliyeti vardı. Binanın büyüklüğü 180 m2’dir. Altta 2 oda var, üstte 1 ofis var. Biz orayı basın müzesi olarak ta yapmak istiyoruz. Okullar gelsin Hatay Devleti zamanındaki gazeteleri görsün. Gazeteciler cemiyetinin ihtiyacını karşılar. Eğer böyle bir şeyde sizler bize yardımcı olursanız çok iyi olur yoksa bu sene sonunda iade etmek zorunda kalacağız. Binanın kirasını ödüyoruz. 3. Sene oldu. Restore edilmeden kullanma şansı yok binanın. Güzel bir basın müzesi oluşturmak istiyoruz. Eskiden gazete nasıl basılırdı, her gazeteden bir hediye alacağız, bu gazetenin malıdır diye yazıp teşhir edeceğiz onları” dedi.

VALİ ATA: KAYNAK OLURSA RESTORE EDERİZ

Hatay Valisi Erdal Ata ise ellerinde net bir kaynak olmadığını vurgulayarak, kullanılabilecek bir kaynak bulunduğunda burası için yönlendireceğini söyledi.
Vali Ata; “Tabi ki size şuan da söz veremiyorum. İmkânlarımızı zorlamaya çalışırız. Özel İdare olsaydı kolaydı, bu tür şeyleri yapmak. Ben görev yaptığım her yerde de özel idare bütçesinden tarihi binaların restorasyonu için çok ciddi kaynaklar ayırıyorduk. Özel idarelerin kapatılıp YİKOB olarak faaliyete geçmesiyle kendi özel bütçemiz yok. Devletten gelen ödenekleri kullanıyoruz. Son çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle YİKOB’a tüzel kişilik verildi. Ama henüz ne olacağı belli değil. Kullanabileceğimiz bir kaynak olursa restore etmeye gayret ederiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3 Yıldır Restore edilmeyi bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir