featured

MHP İlçe Başkanı Yavuzyılmaz’dan düğünlerde silah sıkanlara uyarı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu Kırıkhan’ın bir köyünde gerçekleşen düğünde havaya silah sıkılması sonucu toplam 3 kişi yaralanmasından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkhan İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz bir mesaj yayınlayarak yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulunurken düğünlerde silah sıkılmaması konusunda vatandaşı uyardı.

Yavuzyılmaz yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Yaralı hemşirelerimizden birisi 13 yaşında, hayatının baharında en güzel günlerinde olan bir kız kardeşimiz ve şu anda hayata tutunmaya çalışmakta,yoğun bakımda yatmaktadır. Düğünlerimiz Mutlu Bitsin, Lütfen Silahsız Gelelim, Düğün Sahiplerinin Mutlu Günlerini Acıya Çevirmeyelim lütfen. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artış gözlenen düğün, sünnet vb. halkımızın yoğun olarak katıldıkları organizasyonlarda, silah ve alkol kullanımına dikkat çekmek, doğabilecek muhtemel olumsuzlukları en aza indirgemek amacıyla proje çalışması gerçekleştirmesi yüzde yüz şart.

Bu yüzden ilçelerimizde, köylerimizde yapılan düğün ve benzeri törenler de;

1-Tabanca ve benzeri silahlarla ateş edilmesi,

2-Havai fişek ve benzeri ses çıkartan maddelerin atılması,

3-En önemlisi silah kullanımından doğabilecek yaralanma ve ölüm gibi toplumu derinden sarsacak, geri dönüşü olmayan olumsuzlukların olabileceğini değerlendirerek;

Kuvvetli bir milli ve manevi kültüre sahip olan, İl, ilçe ve köy sakinlerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, düğün ve benzeri bu gibi toplumsal etkinlikler de silah kullanımının (isterse kurusıkı olsun) herhangi bir yaralanma ve ölüm olmasa dahi, Türk Ceza Kanuna göre suç kapsamında olduğunu, cezasının ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Kaldı ki, ölüm ve yaralanma söz konusu olursa cezasının çok daha fazla olacağı unutulmamalıdır.

Hepsinden önemlisi belirtilen bu hususların, başkalarının hakkına tecavüz olduğundan, başkalarının hakkının da üzerimizde kalabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

“Eğlenmeyi abartmayalım; kimsenin ne canına, ne malına, ne de huzuruna bir zararımız olmasın; başkasının hakkını üzerimize almayalım; mutlu olalım ve mutlu kalalım.”

Düğünler böyle olmaz böyle güzel günler olan silahlarla şenlendirilemez

İnsanlarımızı yaralayan, öldüren ve onarılmaz sonuçlar çıkaran bu ölüm makinesini hayatımızdan, düğünlerimizden, neşeli günlerimizden bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bu konuda halkımızın da duyarlılık göstererek bize destek vereceğine inanıyoruz. Düğünlerde silah ateşlemenin psikolojik bir saplantı olduğunu da söylemeliyim. Savaşlarda kullanılan silahın düğünlerde yeri yoktur”.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP İlçe Başkanı Yavuzyılmaz’dan düğünlerde silah sıkanlara uyarı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir