featured

“Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz” Projesi Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve yürütülecek olan TR2009/0136.01-02/489 nolu “Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz” Projesinin sözleşmesi Merkezi Finans ve İhale Birimi yetkilileri ile Okul Müdürü Hatice Soydan SARCAN arasında Ankara’da imzalandı. 92.839.13 AVRO’luk bütçeye sahip olan Proje 15.08.2013 tarihinde başladı.

Projenin ortağı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Şahin ile iştirakçiler olan Antakya Zübeyde Hanım, Sabiha Gökçen, İpek, Latife Hanım ve Ovakent Anaokulları temsilcilerinin katımlarıyla 27/08/2013 Tarihinde proje sahibi Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde ‘’Proje Yürütme Kurulu Toplantısı ‘’ gerçekleştirildi. Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı Eğitimi  Ankara’da gerçekleşti, Eğitime Proje yürütücüsü Öğretmen İbrahim Özaslan ve Yrd.Doç.Dr.Berna ÇATIKKAŞ katıldı.

Proje farklı dinlerin ve mezheplerin yaşandığı çok etnikli yaşam alanı olan HATAY ilinde  “Okul öncesi eğitim çağındaki öğrencilerin, insan hakları ve temel özgürlükler konusunda bilgi, beceri ve anlayış kazanmaları ve davranış gelişimini destekleme” hedeflerini içermekte olup bu anlamda Ülke çapında ve HATAY ilinde önemli bir ilki gerçekleştirecektir.

Bu mevcut etnik yapı, inanç çeşitliliği ve kültürel zenginlikleri dâhilinde gelişmiş olan sosyal dokusu ve bunun sürdürülebilirliği ancak okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara planlı bir şekilde  ‘İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Eğitimi’’nin verilmesi ile sağlanabileceğinden bu anlamda söz konusu proje büyük önem taşımaktadır.

Proje kapsamında çocuğun aileden ayrılarak toplumsallaşma sürecine ilk adım attığı yer olan okul öncesi eğitim kurumlarında bireylere gerekli İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Eğitimin verilmesiyle, demokratik değerlerin üzerinde şekillenebileceği psikolojik bir temel oluşturulmasına paralel faaliyetler içermektedir. Projede; çocukluk döneminin İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Eğitimi açısından çok önemli olduğu gerçeği ön planda tutulacaktır.

Proje kapsamında oluşturulacak olan MODÜL ve EĞİTİMİ , ‘’HOŞGÖRÜ ve TASARIM ATÖLYESİ’’nde yapılacak olan uygulamalar ile iştirakçilerimiz olan bağımsız anaokullarındaki öğrencilerin bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının geliştirilmesinin yanı sıra eğitimci ve yöneticilerin ‘’ÇALIŞTAY’’ ve ‘’SEMPOZYUM ‘’ ile eğitimleri sağlanacaktır.

Yapılacak olan iki KAMU SPOTU yayını ile özel ve resmi eğitim kurumları, eğitim yetkilileri, kamu görevlileri, politika oluşturanlar, sivil toplum örgütleri, medya ve halk dâhil olmak üzere çok geniş bir paydaş yelpazesinde İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Eğitiminin okul öncesi eğitimde gerekliliği konusunda toplumsal bir bilinç oluşturacaktır.

Böylece; öğrencilerin hak, sorumluluk, farklılıklara saygı ve birlikte yaşama kültürü konusundaki bilgi, beceri, anlayış, tavır ve davranış gelişimine önemli ölçüde destek sağlayarak, yerel ve ulusal düzeyde demokrasi kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunacak şekilde yetkinlikleri artıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Çeşitliliğimiz Zenginliğimiz” Projesi Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir