featured

Değişen Hayatlar, Gelişen Türkiye

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (ABKD) tarafından hazırlanan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” ile özel itina gösterilmesi gereken kişiler olarak tanımlanan; yoksullar, engelliler, eski mahkûmlar, göç mağdurları, Roman vatandaşlar gibi grupların istihdama kazandırılması için çalışmalar yürütülecek.

“Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” bilgilendirme toplantısı, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, bir devletin reytinginin, vatandaşına kaliteli, süratli, etkili ve verimli hizmet verebildiği ölçüde artacağını ifade ederek, “Kamu görevlileri vatandaşı gördüğünde aklına yetkileri değil görev ve sorumlulukları gelmeli. İşte bu projenin amacı da; özellikle dezavantajlı dediğimiz grupların hem istihdamı hem de toplumla sağlıklı entegrasyonu açısından görev ve sorumluluklarımız nedir, bunu masaya yatırmak, bu konuda bir duyarlılık oluşturmaktır.” dedi.
Türkiye’nin bugün bölgesinde ve dünyada özenilen, model olma özelliği taşıyan, çok önemli noktalara geldiğini ifade eden Lekesiz, “Yapılacak işler elbette bitmedi. 76 milyon olarak hep beraber yol almamız gereken mesafeler var, bunun bilincindeyiz. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusun yüzde 80’i kırsalda, yüzde 20 ise kentlerde idi. Bugün gelinen noktada nüfusun yüzde 80’i kırsaldan kente geldi, yüzde 20’si kırsalda kaldı. Kırsaldan merkeze olan yoğun göç baskısı ile beraber Türkiye pek çok sorunla da karşı karşıya geldi. Bugün yaşadığımız sorunların da pek çoğu bunlardan kaynaklanıyor. Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda sorun olmayan husus, bugün sorun halinde kendisini gösteriyor. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in zaman içerisinde demokrasi ile de taçlanmasıyla, demokrasinin her geçen gün güçlenmesiyle beraber Türkiye’nin artık renkleri ortaya çıkmaya başladı, cıvıl cıvıl bir ülke haline geldi. Böylesi bir dünyada örgütlenmeye giderek, kendi kesimiyle ilgili konularda daha fazla hizmet alımı amacıyla var gücüyle herkes koşturuyor. İhtiyaçların çeşitlendiği, ihtirasların arttığı ve müthiş rekabetin   yaşandığı ortamda ‘dezavantajlı’ dediğimiz gruplar biraz zorluk çekiyorlar. Bunlar, kırsaldan merkeze gelip toplumla entegrasyonda sorun yaşama riski olanlar, engelliler, kadınlar, yaşlılar, gençler gibi. Bunların istihdamda geri kalmamaları, toplumla sağlıklı entegre olabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğu son derece açık. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye geneli için 30 milyon avroluk hibe programı da bunun için hazırlandı. “diye konuştu.
Hatay olarak doğru kurgulanmış, yeterli kalitede ve yeterli miktarda proje üretilirse 30 milyon avroluk kaynağın tamamının alınabileceğini de hatırlatan Lekesiz, “Müracaatların 10 Haziran 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Projeler 2014 yılı sonuna kadar değerlendirilip sonuçlandırılır, 2015 yılı başından itibaren de uygulamaya konulur. Çok güzel bir proje. Sivil toplum kuruluşlarımızdan, resmi kurum ve kuruluşlarımızdan, iş dünyamızdan, oda ve borsalarımızdan, basınımızdan istirhamım, ilimiz genelinde proje ile ilgili olarak yeteli bir bilinç ve farkındalık oluşturalım. Dezavantajlı gruplara yönelik doğru projeler hazırlayalım ve Bakanlığımızın projesinden Hatay olarak en yüksek faydayı sağlayalım.” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın da, proje ile, dezavantajlı grupların sosyal dışlanma risklerinin önlenmesi ve önyargılarla mücadeleye yönelik projeler geliştirmesinin amaçladığını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Kamuran Kuru da proje hakkında bilgi verdi.
Hatay İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık da, daha önce proje konusunda dereceler alan Hatay’ın bu kez de birinciliğe taşınması için kaliteli ve doğru projeler üretilmesini istedi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Değişen Hayatlar, Gelişen Türkiye

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir