featured

Güney Rüzgarı Dergisi’nden 22. yılında başarı öyküsü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin bu ay ki kapak konusu, Hatay’ın aydınlık esintisi derginin 22 yıla girişini ve 212’inci sayıya ulaştığına ayırmış. Yerel Basının zor şartlar altında ayakta kaldığı bir ortamda yerelde dergicilik bir hayli zor. Buna rağmen ayakta tutunabilmek, günceli yakalamak ve gündem yaratmak yönünden önemli bir başarı öyküsü.

Güney Rüzgârı Dergisi Sahibi Mehmet Ali Solak, yerel dergicilikte 22 yıla girmenin başarı öyküsüyle ilgili “Sevgi ile yaptığınız her iş, her meslek kolu başarıya uzanan yolun ilk adımıdır. 1996 yılında başlattığımız aydınlık esintisinin Hataylılar’da anlam bulması ürettiğimizin ürünün kalitesiyle orantılı. Okunmak üzere bizi işyerlerine ve evlerine misafir edenlere şükran borçluyuz. Dergi okumayı yaygınlaştırmak için bir nebze olsun katkımız varsa, onur duyarız. Bizi bugünlere getiren okurlarımız başta olmak üzere, reklamları ile bizi destekleyenlere ve kırılmayan kalemleriyle toplumsal konulara yer veren yazarlarımıza teşekkürü borç biliriz” ifadesini kullandı.

“Geçmişten geleceğe esen bir rüzgâr” sloganıyla yoluna devam eden Güney Rüzgârı, “O saat geldi, o gelmedi” anı yazısına yer ayırmış. Hatay’ın Altın Bilezikleri başlıklı dosya ile Expo 2021 ve Hatay Gastronomi Şehri konusu da okunmaya değer yazılar arasında.

Her sayısı zengin içerikte olan derginin başyazarı Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Kaç yıl gerideyiz” yazısıyla, bugünü sorguluyor.

Kitap tanıtımıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık, “2017 Nobel Ödüllü Kazuo Ishiguro ve iki romanı”nı ele alırken, Ümit Sarıaslan “Halktan hayata, hayattan halka” başlıklı yazısıyla Hulusi Atahan’ın Uzunyayla kitabını değerlendirmiş. Av. İbrahim Ersuz, “İnsanca yaşamanın teminatı; LAİKLİK”, Yahya Aksoy “Çalgılar ve Algılar” başlıklı makaleleri ve A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığıyla sunulan günlük geçmişi hatırlatmak açısından da okunması değer yazılar. Hüseyin Evcil ise “Günümüzün Gençliği” yazısıyla toplumsal sorunları araştırmış. H. Çiğdem Yorgancıoğlu da Dünya Çocuk Hakları Günü’nde UNICEF’ten veri analizinden yola çıkarak “Gelecek, karanlık mı gelecek?” görüşlerine yer
vermiş.

Dergideki öyküler arasında Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, “Paylaşmak önemlidir”, Dr. Muhsin Boz “Tafa”, Hulusi Atahan da “Simsiyah Gözlü Çocuk”, Adil Okay da görsel bir öyküyü paylaşmış. Derginin yayın ailesine yeni katılan Diyetisyen Sedef Yeral ise “En sık sorulan sorular” yazısıyla sağlığımızla ilgili önemli tespitler yaparken, OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ile yapılan söyleşi de bölgemiz ve ülkemiz açısından dikkat çekici. Sporda Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımının elde ettiği başarı ve Engelli Haftası’nda Öğrenmemek en büyük engel vurgusu, hepimizin bir kez daha düşünmesi gereken bir konu. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Rüzgarı Dergisi’nden 22. yılında başarı öyküsü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir