featured

Hatay’ı Gastronomi Fuarı ile keşfedecek konuklar ilimize geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın eşsiz mutfağını tanımak ve bu özel damak lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak hedefiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) öncülüğünde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi tarafından 4- 5 Mayıs tarihlerinde Ottoman Palace’da düzenlenen Hatay’ın yöresel ve eşsiz yemeklerinin sunulacağı “Antakya’da Hatay’ı Keşfet” adlı gastronomi fuarına katılacak olan birbirinden değerli konuklar Hatay’a geldi.
ŞEHRİMİZİN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULAN MİSAFİRLER ADETA BÜYÜLENDİ
Konuklar, fuarın ilk gününde kentin önemli yerlerini gezerek, Hatay’ın eşsiz güzelliklerini keşfetme imkanını buldu. İlk olarak Hatay’ın arkeolojik kalıntılarını yeni modern binasında sergileyen ve şehrin en önemli turistik değerlerinden biri olan Arkeoloji Müzesi’ni ve ardından da dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi’ni gezen misafirler özel anlarını fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi.
Gerçekleştirilen gezi etkinliğinde konuklar, hoşgörü ve Medeniyetler Kenti Hatay’ın yüzyıllar boyunca korunan tarihi güzelliklerini yakından görme ve tanıma fırsatını buldu.
TARİH KOKAN ÇARŞI VE FARKLI DİNLERE AİT İBADETHANELER HAYRAN BIRAKTI
Meşhur Hatay yemekleriyle donatılmış öğle yemeğinin ardından geleneksel şehir çarşılarının Türkiye’deki önemli tarihi örnekleriyle dolu Antakya’da olan kentin Uzun Çarşı’sını gezen gazeteciler, yazarlar, gurmeler, rehberler ve yemek eleştirmenleri Hatay’ın buram buram tarih ve baharat kokan çarşısında adeta zaman yolculuğuna çıktı.
Roma döneminde yapılan ve Anadolu’nun ilk camisi olma unvanına sahip olan Habib-i Neccar Camisi’ni de ziyaret eden birbirinden değerli konuklar, Hatay’a İslamiyet’i getiren Habib-i Neccar’ın isminin verildiği camide dualar ettiler.
Cami ziyaretinin ardından konuklar, Hatay için önemli bir yere sahip olan, 600 yıl sonra Katoliklerin yeniden Hatay’a gelmesiyle inşa edilen Katolik Kilisesi’ni büyük bir hayranlıkla gezdi. Ayrıca M.S. 1700 yıllarında yapılmış olduğu tahmin edilen ve Hatay’da yaşamını sürdüren Musevilerin bayramlarda ve önemli günlerde törenler düzenlediği Sinagog’u (Havra) gezen konuklar, burada bulunan el yazması 500 yıllık Tevrat’ı yakından görme fırsatı buldu.
HATAY’IN FARKLILIKLARINDAN GELEN ZENGİNLİĞİ VE HOŞGÖRÜSÜ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK
Eski Antakya evlerinin ve tarihi Antakya sokaklarının gizem dolu büyüleyici atmosferine hayran kalan misafirler, 3 semavi dine ve birçok mezhebe mensup insanın kapı komşusu ile iç içe kardeşçe yaşadığını, Hatay’ın farklılıklarından gelen renkli zenginliği ile barış, sevgi ve kardeşçe yaşanmasına ve hoşgörüsü ile tüm dünya kentlerine örnek olduğuna tanıklık etti.
Hatay’ın tarihi mekanlarını gezen misafirler son olarak Tarihi Affan Kahvesi’nde Hatay’ın meşhur ve kendine özgü lezzeti olan haytalı yiyerek günlük yorgunluklarını attılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatay’ı Gastronomi Fuarı ile keşfedecek konuklar ilimize geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir