featured

Hatay’ın umut vadeden geleceği katılımcı anlayışıyla şekilleniyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), il genelinde hayata geçirdiği 2015 yılı yatırım programında bulunan “Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi” çalışmaları kapsamında Hatay halkıyla istişarelerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Erzin, Dörtyol, Payas ve İskenderun’da vatandaşlarla buluşarak gelecek 25 yılın şehircilik planlamalarını yapmak üzere vatandaşların öneri ve taleplerini alan HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı uzmanlar, 21 Şubat Salı günü de Belen ve Arsuz’da kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Belen Belediyesi Konferans Salonu’nda Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar’ın yanı sıra resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk toplantıda ilçenin taşıdığı demografik ve topoğrafik özellikleri içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Uzun vadeli planların nüfus, coğrafya ve geçim kaynakları ön planda tutularak gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Belen’in sahip olduğu ormanlık alanların korunmasının ve ilçenin turizm potansiyelinin doğru değerlendirilmesinin planlamadaki öneminin vurgulandığı toplantıya, vatandaşlar da görüş ve önerilerini ifade ederek katılım sağladı. İlçenin günübirlik turizm, yayla turizmi bitkisel ve hayvansal üretim gibi dinamikleri ile ilgili elde edilen veriler konuşuldu.

Belen ilçesinin ardından Arsuz’da gerçekleştirilen toplantıda ise ilçedeki deniz turizmi potansiyeli ve tarım arazilerinin konumuna ilişkin bilgiler paylaşıldı. Uzun vadeli bir planlamanın nasıl olabileceğine dair konuların masaya yatırıldığı toplantıda, katılımcıların ilçenin planlama geleceğine ilişkin yönelttiği sorular yanıtlandı.

Arsuz’un büyük ova planı ile nasıl şekilleneceği değerlendirildi. İlçede yaşanan ulaşım sıkıntılarının planla birlikte çözüme kavuşturulmasının gerekliliği ve ilçenin geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık için tesis eksikliğinin sektörü olumsuz etkilediği üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatay’ın umut vadeden geleceği katılımcı anlayışıyla şekilleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir