featured

İskenderun Devlet Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji-Kemoterapi ve Koroner Anjiyografi üniteleri açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Kamu Hastanelere Birliğine bağlı İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan Koroner Anjiyografi Ünitesi, Girişimsel Radyoloji Ünitesi ile Kemoterapi Ünitesi, 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Saat:14.00’te yapılan açılış töreni ile birlikte hizmete girdi.
Açılış töreni, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan ÖZYİĞİT, Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Akın, İskenderun Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Veysel Yıldırım ,İşadamları Fatih Tosyalı, Recep Atakaş, Paşa Karaca ile hastane çalışanları ve halkın yoğun katılımı ile yapıldı.
Tüm Protokol üyelerinin ortaklaşa kestikleri kurdele sonrası üniteler hizmete açıldı. Protokol üyeleri tamamlanmış olan Koroner Anjiyografi Ünitesi , Girişimsel Radyoloji Ünitesi ile Kemoterapi Ünitelerinde incelemelerde bulundular.
Açılış sonrası konuşan Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer AKIN bu imkanların Hatay’da kamu hastaneler bünyesinde bir ilk olduğunu belirterek, Temennimiz bu üniteler halkımıza ihtiyaç hasıl olmasın, buraları en az kullanalım. Hiçbir vatandaşımız bu hastalığa yakalanmasın. Bu hizmetlerin yapımı aşamasında bizlere desteğini esirgemeyen Tüm Hatay Milletvekillerine teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bu hizmetlerle birlikte artık halkımızın çevre il ve ilçelere gitmelerine gerek kalmadığını; Verilecek hizmetlerle ilgili olarak bir de işin eğitim boyutu olduğunu, Bu ünitelerde hizmet verecek olan tüm hekim ve sağlık çalışanları hizmet verecek eğitim ve donanıma sahip olduklarını belirtti.
“BU ÜLKEYE VE BU MİLLETE BORCUMUZ VAR”
Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar yaptığı konuşmada , vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi faydalanması için gerekli önemi verdiklerini kaydetti. Bu ülkeye ve bu millete borçları olduğunu belirten Karasayar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu borcumuzu ödemeyi Rabbim nasip etsin. Bizler hiç ayrım yapmadan iktidara geldiğimiz günden bu güne kadar; Sağlıkta benim vatandaşım asla bir tereddüdü, korkuyu yaşamadan hekime ulaşabilmeli dedik. İlaca ulaşabilmeli dedik. O ulaşamıyorsa biz ona ulaştırmalıyız dedik. Bu mantıkla sağlığın önündeki bütün engelleri kaldırdık. Ciddi fiziki koşullar sorunlarımız vardı, beklenilenin de ötesinde modern ve çağdaş binaları insanımıza değer verdiğimiz için, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışıyla insanımızı yüceltebilmek ve onun öz güvenini artırabilmek ay yıldızlı bayrağın altında istikbalini hayal edebilmek onun huzurunu yaşayabilmek adına gece gündüz çalıştık. Açılışını gerçekleştirdiğimiz ünitelerin memleketimize, halkımıza hayırlı hizmetler getirmesini temenni ediyorum .dedi
ANJİOGRAFİ ÜNİTESİ
Ülkemizde ölüm nedenleri arasında koroner kalp hastalığına bağlı ölüm birinci sırada gelmektedir. Bu sebeple üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Ülke genelinde her 500 bin nüfusa bir koroner anjiyografi cihazı bulunması gerekmektedir. Diğer tanısal yöntemlerle karşılaştırıldığında Koroner anjiyografinin koroner arter hastalığı tanısında maliyet etkinliğinin iyi olduğu bulunmuştur. Koroner anjiyografi, kalp damarları (koroner arter) içine özel bir ilaç verip röntgen ışınları kullanılarak görüntülerinin alınması işlemidir. Bir tanı yöntemidir. Anjiyografi cihazının EĞİTİMLİ ve DENEYİMLİ hekim ve sağlık personelinin bulunduğu laboratuvarlarda yapılır. Kesinlikle bir ameliyat değildir.
İşlem için hastanın uyutulmasına gerek yoktur, işlem süresince hasta uyanıktır ve konuşabilir. İşlem ortalama 15–20 dakika sürer. İşlem sonrası hekimin kararına göre, hasta çoğunlukla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir.
“İleriki günlerde kalp ameliyatlarına da başlanacak”
Kalp ve Damar Cerrahi hekimlerimiz ileriki günlerde hastanemizde kalp ameliyatlarına da başlayacaktır.

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ
Girişimsel Radyoloji, Anjiyografi, Bilgisayarlı tomografi, Ultrasonografi gibi görüntüleme yöntemleri eşliğinde ciltteki küçük bir kesiden (perkütan) veya damar içinden özel iğne, tel, kataterler kullanılarak yapılan tanı ve tedaviye yönelik işlemler uygulandığı belirtildi.
Hastanemizdeki Girişimsel Radyolji Uzmanlarından yapılan açıklamaya göre; “ Hastanemizde ince ve kalın iğne biyopsileri, stereotaktik meme kitle işaretlemeleri, kist tedavileri, apse ve koleksiyon tedavileri, alkol ablasyon tedavileri, torasentez ve parasentez işlemleri yapılmaktadır.
Radyoloji Uzmanlarımız önceden elde edilmiş görüntüler üzerinde gerçekleştireceği işlemi planlar. Daha sonra kateterleri (birkaç milimetre kalınlığındaki plastik tüpler) damarlardan veya perkütan olarak (ciltten girilerek), görüntüleme kılavuzluğunda yönlendirirler.
Girişimsel radyolojideki işlemler; görüntüleme kılavuzluğunda cerrahiye göre çok daha az invaziv yöntemler kullanarak, tedaviyi yönlendirir. Genellikle bu işlemler hastalar için daha kolaydır. Çünkü geniş kesiler yoktur, daha az ağrı, risk ve daha kısa iyileşme zamanı ile işlemler tamamlanır” denildi.
KEMATORAPİ ÜNİTESİ
En sık görülen ölüm nedenlerinin başında gelen kanser hakkında yapılan araştırmalara göre kansere yakalanan hasta sayısı tüm dünyada giderek artmakta ve bu artış ülkemizde de görülmektedir. Uzun ve zor tedavi süreci nedeniyle hastaları, yüksek tedavi maliyeti ile ülkeyi önemli derecede etkilemektedir. Kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmalarını önlemek ya da yok edilmeleri sağlamak için, anti-kanser ilaçlarla yapılan tedavi biçimine kemoterapi denir. Kemoterapi ilaçlarını vücuttaki uygulama şekli ağız yolu, damar yolu, enjeksiyon yolu gibi farklı yollarla olabilir. Bu ilaçlar kan yolu ile dağılarak tümör hücrelerine etki eder, büyüme ve çoğalmalarını durdurur. Ancak bu ilaçların sağlam hücrelere ve vücuda da olumsuz etkileri olmakta ve tedavi sürecini hastalar için zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda ilimizde ikamet eden hastalarımızın, başka illere gitmeleri, sıra beklemeleri ve tedavi sonrası etkileri ile ikametlerinin olmadığı yerlerde mücadele etmeleri yaşamlarına ilave olumsuzluklar eklediğinden, tedavi sürecini daha konforlu hale getirmek için İskenderun Devlet Hastanemizde kemoterapi hizmeti sunulması kararlaştırılmış ve kemoterapi ünitesi açılmıştır. Türkiye genelinde olduğu gibi kemoterapi ünitemizde de kanser hastalarımıza kemoterapi uygulanması yapılabilecektir. Kemoterapi ünitemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden ilaçlar hazırlanabilmekte ve İç Hastalıkları Uzman Hekimi, kemoterapi konusunda eğitim almış hemşire nezaretinde bu ilaçlar uygulanabilmektedir. Ünitemizde 5 koltuk mevcut olup ; ünitemiz ayda 300-500 arası tedavi seansına kadar ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Hastalarımız; hastalıklarını belirten bir belge, tedavi protokolü, kemoterapi aldığını belirten belge ile kurumumuza başvurdukları takdirde, birimimiz daha önce tedavi aldıkları kurum ile irtibata geçecek ve uygun görülen hastaların tedavisi ünitemizde yapılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İskenderun Devlet Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji-Kemoterapi ve Koroner Anjiyografi üniteleri açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir