KÜNİB VI. Olağan Kongresi ve Uluslararası Eğitim Fuarı Bişkek’te gerçekleşti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) VI. Olağan Kongresi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlendi. 20 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen kongreye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri katıldı.

Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç’ın temsil ettiği kongre, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlendi.

Ana teması “Transkafkasya’da Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden İnşası: Düşünceler ve Öneriler” olan KÜNİB VI. Olağan Kongresi’nde bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, dünyada ülkeler ve yükseköğretim kurumları arasındaki uluslararası ilişkilerin ve işbirliklerinin arttığını, KÜNİB’in de böyle bir ihtiyaçtan doğduğunu söyledi ve KÜNİB’in kurulmasında katkısı olan başta Ardahan Üniversitesi Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı ve üyelerini tebrik etti.

Program kapsamında MKÜ heyeti kongrenin ardından 21-22 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Eğitim Fuarına katılarak bir tanıtım standı kurdu. Standı ziyaret eden öğrencilere Üniversitemizin olanakları hakkında bilgiler verildi, MKÜ ile ilgili yöneltilen sorular yanıtlandı. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan fuarda Mustafa Kemal Üniversitesi standı büyük beğeni topladı.

Kongre süresince bir dizi temaslarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Kaya; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Azerbaycan ve İran’dan KÜNİB üyesi 6 farklı üniversite ile öğrenci ve personel değişimi alanlarında ikili anlaşmalar sağlayarak protokoller imzaladı.

Kongre ve fuarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “5 yıl önce Ardahan merkezli olarak, 3 ülkeden 7 üniversitenin katılımıyla kurulan KÜNİB, bugün 13 ülkeden 105 üniversitenin üyesi olduğu büyük bir yapıya kavuşmuştur. Bu büyük ve önemli yapı 6. Olağan Kongresi’ni yaptığı 20 Mayıs 2016’da daha da büyüdü.” dedi.

KÜNİB’in, bölgenin geleceği için çok önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Rektör Kaya, “Kongrede bölgenin kaderini ilgilendiren önemli çalışmalar yapıldı. Her yıl farklı bir ülkede ve üye üniversitelerin rektörlerinin katılımı ile gerçekleştirilen kongre bu yıl Bişkek’te düzenlendi. Bişkek’teki kongrenin ana teması ise ‘İpek Yolunun Yeniden İnşası” oldu. Bildiğiniz gibi tarihi ipek yolu, tüm dünyanın unutamadığı, çağlar boyunca doğu ile batı arasında köprü vazifesini üstlenmiş bir yoldur. Bu nedenle ipek yolu, tarihin yeniden kurgulanması ve yeniden canlanması manasını taşımaktadır. Ülkemiz ise bu canlanmanın tam da merkezinde yer almaktadır. Bu nedenle bu birlikte yer alan Türk Üniversiteleri çok önemli bir misyonu ülkemiz adına üstlenmiştir. Bunun farkında olarak biz de ilimizi ve ülkemizi kongrede en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olduk. Elde edeceğimiz kazanımlar ilimiz ve ülkemiz için çok değerli olacaktır.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KÜNİB VI. Olağan Kongresi ve Uluslararası Eğitim Fuarı Bişkek’te gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir