featured

Ozova Tarım yine Hatay’ın gururu oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet döneminin en büyük lisanslı depoculuk hamlesini başlattıklarını, bu kapsamda TMO’nun 3,5 milyon ton kapasiteli lisanslı depo yapımının devam ettiğini belirterek “Hükümetimiz döneminde lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünlere kira desteği ve vergi istisnaları getirilmiştir. Amacımız tarım piyasalarında fiyat istikrarını sağlamaktır.” dedi.

Bakan Fakıbaba “Türkiye’de depo açığının giderilmesi amacıyla TMO tarafından “özel sektöre uzun süreli kiralama yöntemiyle lisanslı depo yaptırılması” sürecinin başlatıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda ülke genelinde 90 noktada, 4,2 milyon ton kapasiteli depo yapımı hedeflenmiştir. İhtiyaç görülen noktalarda depo yapımı faaliyetlerine devam edilecektir. Bunların 2018 yılında 2,5 milyon tonluk kısmı, 2019 yılı sonunda ise tamamı devreye girmiş olacaktır.

Bu kapsamda Türkiye’de ilk olarak “özel sektöre uzun süreli kiralama yöntemiyle lisanslı depo yaptırılması”  konusunda İhale Şartnamesine uygun depo ihalesini ilk bitiren firma Platinyum Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş (Özova Group ) adına Murat İçcan Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan plaket alarak Hem Türkiye’de hem de bölgemizde güvenirliğin ve gururun timsali olduğunu kanıtlamış olmaktadır.

Bölgemizde Tek Lisanslı Depo faaliyeti yürüten Özova Group bünyesinde ki firma olan Grain Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş firmasına üreticilerimiz ürününü lisanslı depo şartlarında teslim ettikleri takdirde bu yıl depo kira ücreti ödemeyecek,Tarım Bakanlığı karşılayacaktır.

Ürün teslim ederken 25 lira analiz ücretini ödemeyecek. Ton başına 25 lira nakliye desteği alacak, bu ilk kez bu yıl uygulanacaktır. Ürününü sattığında yüzde 2 stopaj (21 TL)vergisi ve yüzde 2 Sosyal Güvenlik Kurumu bedeli(21 TL) üretici çiftçi  ödemeyecektir. Bu kapsamda çiftçinin TON BAŞINA KARI 67 TL olacaktır.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi aracılığıyla şartsız, kefilsiz kredi kullanabilecek, kredinin tüm faizini Tarım Bakanlığı Karşılayacaktır. Tarım Bakanlığının tüm bu destekleri ile örneğin lisanslı depoya 20 ton ürününü getiren bir üretici, bunu ister TMO’ya ister tüccara veya sanayiciye satsın, bin 450 liraya kadar kazanç sağlayabilecektir”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ozova Tarım yine Hatay’ın gururu oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir