featured

Rektör H. Salih Güder’den Paskalya Bayramı mesajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hüsnü Salih Güder Hristiyan vatandaşlarımızın “Paskalya Bayramı” sebebiyle açıklama yaptı.

Güder’in açıklaması şu şekilde; “İnanç, insanının hayata ve olaylara karşı duruşunu şekillendirdiği gibi, farklı görüş ve inanca sahip olanlarla birlikte yaşayabilme hoşgörüsünü, kardeşlik ve barış duygularını aşılayan yegane duygudur. Bu duygu mesafeleri kaldırır, ırk, dil ayrımını yok eder, yaratılan her canlıya karşı büyük bir sorumluluk yükler.

Adı hoşgörüyle bütünleşen Hatay’da, yüzyıllardan beri süregelen birlik, beraberlik, huzur atmosferini, muhafaza etmekle yükümlüyüz. Ancak bu sayede ortak tarihimizi, kültürümüzü, uygarlığımızı koruyabilir, geleceğimizi güvenle şekillendirebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı’nı kutlar, bu bayramın sınırları ve kıtaları aşarak insanların bir arada mutlu yaşamalarına vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

PASKALYA BAYRAMI TARİHLERİ

Katolikler ve Ortodokslar için Paskalya Bayramı tarihi 20 Nisan 2014 olarak belirlenmiştir. 2013 yılındaki Paskalya Bayramını; Katolikler 31 Mart 2013 tarihinde, Ortodokslar ise 5 Mayıs 2013 tarihinde kutlamıştır.

PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

İsa’nın dirilişini dile getiren Paskalya, Hristiyanlık’ın en büyük bayramı sayılır.

Paskalya tüm Hıristiyanlar tarafından kutlanır. Yaygın olarak kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekler vardır. Bunlar arasında en yaygını şahısların birbirine genellikle çikolatadan yapılan Paskalya tavşanı ve Paskalya yumurtası hediye etmesidir.

Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart’ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü’nün tarihi değişebilmekle birlikte genellikle, Paskalya tarihi için Nisan ayının ikinci pazarı önerilir.

Paskalya, perhizle geçen beş haftalık (büyük perhiz) bir hazırlık dönemi ile son haftayı (kutsal hafta) kapsar. Paskalya Günü’nde (paskalya pazarı) sona erer. Pentekostes (hamsın) yortusuna kadar süren 50 günlük döneme, Paskalya dönemi (hamsin dönemi) adı verilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rektör H. Salih Güder’den Paskalya Bayramı mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir