featured

Samandağ Sahilinde boğulmalara karşı panel düzenlendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samandağ Belediyesi tarafından Samandağ sahilimizde artan boğulmaların nedenleri ve tedbirler konulu bir panel düzenledi. 21 Ağustos Cuma günü saat 16:00 da Yeni Çarşı konferans salonunda gerçekleştirilen panele Belediye Başkanı Mithat Nehir, Belediye başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kamacı, Mehmet Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sahilimizde artan boğulmaların nedenlerini ve alınacak tedbirler konusunda görsel slayt eşliğinde İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Necdet Uygur; açık, anlaşılır bir dille panelin sunumunu yaptı. Sunum gerçeleştirildikten sonra panele katılan vatandaşların sordukları sorularla zenginleştirildi. Panel sonucunda Eğitim, bilgi ve yüzmeyi öğrenmenin şart olduğu yönde genel geçer şeklinde özetlendi.

Belediye Başkanı Mithat Nehir sahilimizdeki boğulmalar ve önümüzdeki süreçte yerel yönetim olarak boğulmalara karşı alınması gereken önlemlerle ilgili Eğitim, bilgi ve yüzmeyi öğrenmenin şart olduğunu söyledi. Başkan Nehir konuşmasına şöyle devam etti; “Belediye olarak yüzme kursları düzenliyoruz. Bu tür gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar yeterli değil. Ancak bu tür paneller yaparak Gençlerimizi, çocuklarımızı biliçlendirerek ikna edebiliriz. Canlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın boğulmalarına kahroluyoruz. Allah kimseyi böylesine evlat acısı bir daha yaşatmasın. Bu yıl daha fazla acı çektik.

Öncelikle şunu ifade edeyim; Kıyıda her hangi bir vatandaşa denize girmesini engelleyemezsiniz. Bu konuda bellirli yüzme alanları bellirnenerek kontrol ve denetim altında tutulabilir. Farklı önlemlerden bir diğer alternatifi de Yüzme havuzlarını öne çıkararak yüzme hocalar eşliğinde çalışmalar yapılabilir. Önümüzdeki dönemde Bu tür eğitim panellerini sıklaştırarak hedef kitleye ulaşan bir formata dönüştürerek bilinçlendireceğiz” şeklinde konuşmasını bitirdi.

Öğretim Görevlisi Necdet Uygur slayt eşliğinde yaptığı sunumda ise şöyle dedi; “Dalgalı denizde iyi bir yüzücü olsanız bile boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Tükenme diye nitelediğimiz tehlikelerden iyi bir yüzücününde başına gelebilir.Uzun mesafeler kat ederseniz yetersiz ve güçsüz kalıp tükenirsiniz. Bu tür kazalarda boğulma tehlikelerden bir tanesidir.

Rip akıntısı (Çeken Akıntı) denizlerin olmazsa olmazlarıdır. 20 mile ulaşan akıntılar var. Fırtına ve fırtınamsı rüzgarlarda denize girmek boğulma tehlikesi kaçınılmaz olur. Sıcak ve soğuk suyun yer değiştirmesi denizde sürekli olan bir akıntıdır. Bilinçli bir yüzücü Rip (Çeken) akıntısına kapıldığında paniğe kapılmadan yapması gereken ilk hareket yardım istemektir. Akıntıya karşı kesinlikle yüzülmez. Denize paralel sağ veya sol tarafa yüzülürse akıntı bölgesinden kurtulabilir. Yoksa suya karşı mücadele veremezsiniz. Çeken akıntı sabit değildir. Buna önlem olarakta bilgilendirme levhaları konulması ve kesinlikle yüzme öğrenmeli ve tekniğimizi geliştirmeliyiz.” Şeklinde konuşmasını bitirmeisnin ardından panel soru ve cevaplarla samimi sohbet şeklinde sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samandağ Sahilinde boğulmalara karşı panel düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir