featured

Şiddete uğrayan kadınlar hobi kurslarıyla sosyalleşiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Hatay Kadın Girişimciler Derneği ve İŞKUR’un da ortağı olduğu projeyle kadınların duygularının ortaya çıkarılması ve dengelenmesi, aile içi iletişim becerilerinin artırılması ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amaçlanıyor.

Hatay Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli,  yaptığı açıklamada, toplumda şiddet mağduru ve dezavantajlı kadınlara yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Güneyli, 120 bin lira bütçeli projenin eğitim ve sosyal boyutlu olduğunu dile getirdi. Proje kapsamında kadınlara meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra psiko-sosyal destek verildiğini ifade eden Güneyli, şu değerlendirmede bulundu:

“Mağdur ve dezavantajlı kadınlarımız için 6 ay önce hazırlanarak uygulamaya konulan ‘Huzurlu Kadın Huzurlu Toplum’ projesiyle kadınlarımızın sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda projenin eğitim ayağında kadınların hem zamanlarını değerlendirebilecekleri hemde meslek edinebilecekleri ipek dokuma, mozaik taş vegümüş işlemeciliğinin yanı sıra ebru kursları açtık. Bugüne kadar 60 kadın kurslara katılarak sertifikalarını alırken 45 kadınımız da kurslara devam ediyor. Kurslarımız talep doğrultusunda sürecek. Projenin sosyal ayağında da kadınlarımıza psikolog, sosyolog ve proje koordinatörlerimiz tarafından psiko-sosyal destek verilmekte. Ayrıca sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz gezi, sinema, kitap okuma ve piknik gibi etkinliklerde de bulunuyoruz.”

Güneyli, kursların hafta içi her gün gerçekleştirildiğini, ayrıca kursiyerlere İŞKURtarafından günlük para verildiğini söyledi.

Kursu bitiren işsiz kadınların kendi işlerini kurmalarını sağlayabilmek için girişimcilik kurslarına dahil edileceklerini aktaran Güneyli, kadınların Kalkınma Bakanlığının sunacağı hibe programından faydalanmalarını ve kendi işlerini kurmalarını sağlamak istediklerini ifade etti.

Güneyli, ayrıca aile mahkemesinde görülen aile içi şiddet, boşanma ve benzeri davalarda eşlerin projede bulunan psikologlara ve uzmanlara yönlendirildiği, onlara da aile eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Mozaik taş işlemeciliği kursuna katılan iki çocuk annesi Zeliha Meryem Konuşkan, kurstaki arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirdiğini ve kendi el becerilerini gördükçe daha mutlu, huzurlu hissettiğini söyledi.

Konuşkan, kursu bitirdikten sonra mozaik taş işlemesi sanatını sürdüreceğini ve yapacağı ürünleri satarak aile bütçesine katkı vermek istediğini belirtti.

Kursiyer Medine Kutbay da iki çocuk annesi olduğunu ve kursa katılmadan önce vaktinin büyük bir bölümünü evde geçirdiğini anlattı.

Kutbay, mozaik taş işlemeciliği kursunu tamamladıktan sonra girişimcilik kursuna da giderek kendi iş yerini açarak çalışmak istediğini sözlerini ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şiddete uğrayan kadınlar hobi kurslarıyla sosyalleşiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir