featured

TEKNOKENT İçin İmzalar Atıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Teknopark Hatay Yönetici Şirket Esas Sözleşmesi İmza Töreni Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in girişimleriyle Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde Antakya ve İskenderun şehirlerine kurulması düşünülen ve yaklaşık 1,5 yıldır da alt yapısının hazırlanması için uğraşılan Hatay TEKNOPARK’ın yönetici şirket esas sözleşmesi imzaları atıldı.

TEKNOKENT iştiraklerinin hazır bulunduğu imza töreninde aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri de gerçekleştirilen müzakereler neticesinde belirlendi.

TEKNOKENT, 2023 İÇİN ÖNEMLİ ATILIMLARDAN BİRİ
Valilik Toplantı Salonu’ndaki imza töreninde konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, teknokentlerin Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırdığını ve üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde firmaların Ar-Ge ve inovasyon yeteneklerini geliştirdiğini söyledi. Vali Lekesiz, teknokentlerin Ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda önemli atılımlardan ve olmazsa olmazlardan birisi olduğunu vurgulayarak, “Zira dünyanın gelişmiş 10 ekonomisi arasında yer almak istiyorsak güncel teknolojilerin gerisinde kalarak, satın alarak veya ikinci el teknolojilerin pazarı durumunda kalarak bu hedeflere ulaşamayacağımız çok açıktır.” değerlendirmesinde bulundu.

TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRME ÇABALARINA REHBERLİK
Bu anlayışın bir neticesi olarak ülkemiz genelinde yerli sanayiyi bilinçlendirmek, yeni bir buluş veya teknolojiyi geliştirme çabalarına rehberlik etmek, yenilikçi bir anlayış ile ürün çeşitliliğini artırma konusunda destelemek amacıyla teknokent çalışmasının Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından başlatıldığını hatırlatan Vali Lekesiz, “Ekonomi, sosyal ve kültürel birçok alanda ülkemize pozitif katkı yaptığı rakamlar ile ortada olan Hatay ilimizin elbette teknokentlerle ilgili sürecin dışında kalması düşünülemez.” ifadesini kullandı.

MİLLİ EKONOMİYE KATMA DEĞERİ YÜKSEK KATKILAR
İlimizde olduğu gibi KOBİ ağırlıklı şirketlerin bulunduğu bölgelerin de teknoloji üretmeden rekabet gücünü yükseltmeleri, yenilikçi ürünlere yönelmeden büyüyebilmelerinin pek mümkün görülmediğini dile getiren Vali Lekesiz, “Oysa teknokentler üretim ve hizmet sektörü kuruluşlarını AR-GE yapmaya kendi teknolojilerini üretmeye teşvik etmektedir.” diye konuştu. Diğer yandan AR-GE çalışmalarının sağladığı destekler ile üniversitede yapılan bilimsel çalışmaların teknolojiye dönüştürüldüğünü ifade eden Vali Lekesiz, bu çalışmaların sanayi sektörü tarafından ürün ve teknolojiye dönüştürülerek ticarileştirilmesi, milli ekonomiye katma değeri yüksek katkı sağlaması açısından hayati derecede önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise törende yaptığı sunumda kurulacak Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi hakkında bilgi verdi. Rektör Güder; basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, belirlenen hisseleri açıkladı. Gruplarına göre A, B ve C şeklinde nitelenen iştiraklerde en yüksek pay yüzde 52’lik hisse ile Mustafa Kemal Üniversitesi’nin oldu.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Güder, kamu kurumu, meslek örgütü ve özel sektör temsilcileri arasında Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirket Sözleşmesi imzalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEKNOKENT İçin İmzalar Atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir