featured

Türkiye’deki Suriyeliler Sempozyumda Ele Alınıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriyeliler başta olmak üzere Türkiye’ye gelen yabancıların durumunu 81 il valiliği düzeyinde ele alan ‘Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar’ sempozyumuna katılan AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, ülkemizdeki yabancılar konusunda istismarların önlenmesi için sürdürülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kitlesel Akınla Ülkemize Gelen Yabancılar’ sempozyumu Ankara’da başladı. Suriyeliler başta olmak üzere ülkemize gelen yabancılara ilişkin konuların görüşüldüğü sempozyumun açılış konuşmasını yapan AFAD Başkanı Dr. Fuat OKTAY, 81 il vali yardımcısına seslenerek AFAD koordinasyonunda Suriyeli misafirler için yapılan çalışmalara ve alınan tedbirlere dikkat çekti.

 

Özellikle Suriyeli misafirler için AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmaların önemini vurgulayan AFAD Başkanı, “Bakanlıklarımız, valiliklerimiz, emniyet güçleri ve Silahlı Kuvvetler olmak üzere bu konuda çalışan tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Geçtiğimiz hafta içinde Suriyelilere ilişkin olarak yapılan üst düzey toplantıda alınan kararların uygulanması için çalışmalar yürütüldüğü, istismarların önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.

 

Türkiye’nin Suriye iç savaşı sonucunda sığınmacılara yönelik Açık Kapı Politikası uyguladığı hatırlatılan konuşmada, 2011 ilkbaharından bu yana AFAD koordinasyonunda sağlanan yüksek standartlarda eğitim, sağlık ve barınma gibi hizmetleri ile Türkiye’nin bu alanda model ülke konumuna geldiği ifade edildi. Oktay, “Somali’den Haiti’ye dünyanın her yerinde Türkiye ve AFAD’dan ciddi bir beklenti olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın bizlerden beklentisi de artan refah seviyesi ile birlikte ciddi şekilde yükseldi. Bu durumdan gurur duyuyoruz.” dedi.

 

Toplantıda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Grup Başkanı Erkan Doğanay “Suriye’den Ülkemize Yönelik Nüfus Hareketleri” başlıklı bir sunum yaptı.

 

Türkiye’de bulunan 1.1 milyon civarında Suriyeli misafirin 220.000 kişilik bölümü 10 vilayette 22 geçici barınma merkezinde hayatını sürdürüyor. Misafirlerin kayıt altına alınma çalışmaları kapsamında bugüne kadar 740.000 kişinin biyometrik kayıtları oluşturuldu. Irak’ta yaşanan iç karışıklıklar sonucu mağdur olan Türkmen ve Yezidiler için Zaho ve Duhok bölgelerinde üç geçici barınma merkezi kuruluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’deki Suriyeliler Sempozyumda Ele Alınıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir