featured

Vali Lekesiz; Talasemi’de Hedef 2015

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER)Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberindekileri, makamında kabul etti.

Kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür eden Kerimoğlu, talasemi ile mücadele konusunda 2013 yılında yapılan ve 2014 yılında yapılacak olan çalışmaları anlattı.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz de ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “İnsanımıza verdiğiniz hizmetler için sizlere, talasemiyle mücadele konusunda hem hastaların tedavisi için hem de yeni hasta bebek doğmaması için geçmişten beri çalışan, emek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederim.” dedi.

İlimizin, gurur duyduğumuz pek çok değeri olduğunu, ancak talasemili hasta sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer almanın da üzücü olduğunu ifade eden Lekesiz, bu kapsamda ilimizin dinamikleri ile beraber “Talasemi ile Mücadele Eylem Planı”nın hazırlandığını kaydetti.

Lekesiz, “İki hedefimiz var, birincisi; mevcut hastalarımızın bedensel ve zihinsel konforunu, yaşam standardını en iyi şekilde sağlayabilecek tedbirleri almak, tedavileriyle ilgili gerekenleri yapmak, ikincisi ise; yeni hasta bebeklerin doğmaması için gerekli önlemleri almak. Memnuniyetle belirtmeliyim ki bu konuda epeyce mesafe alındı. İl Sağlık Müdürlüğümüz, sağlık kurumlarımız, üniversitemiz bir seferberlik anlayışı içerisinde meseleye sahip çıktılar. Konuya duyarlılık oluşturulması için pek çok aktivite sergilendi. Tüm bunların sonucunda, bundan 5-10 yıl öncesine göre tedavi yönteminde ciddi iyileşmeler sağlandı, Yılda ortalama 30 olan hasta doğan bebek sayısı 2013 yılında 12’ye düştü. Hedefimiz; 2015 yılı sonunda bunun sıfırlanması. Bu olmayacak bir şey değil. Bu anlamda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Lekesiz; Talasemi’de Hedef 2015

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir