featured

Yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınözü İlçesine bağlı Oymaklı Mahallesi’nde bulunan ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Yeni Camii ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.

Açılış törenine Altınözü İlçe Kaymakamı Bülent Uygur,  Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazının kılınmasının ardından gerçekleşen açılış töreninde konuşan Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Okuyucu, “Hem sevinçliyiz hem de üzüntülüyüz. Mescid-i Aksa işgal altındadır. İslam âlemi olarak birlik içerisinde olmalıyız. Oymaklı Mahallemizi tebrik ediyorum. Allah inananlardan razı olsun. Vatandaşların yardımlarıyla açılan bu camii için muhtar ve vatandaşları tebrik ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Bu mübarek günde ibadethanemizi hizmete açtık. Vefakâr ve cömert Oymaklı Mahallesi halkını tebrik ve teşekkür ediyorum. Vatandaşlar işbirliği içinde camiyi tamamladı. Camimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Bugünlerde yüreğimizi yakan şer odakları oyunlarını sürdürüyor. İmanımız ve inancımız ile kutsallarımıza dokundurtmayacağız. Camimiz vatandaşlara hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Kaymakam Bülent Uygur, “Bu mübarek Cuma gününde, güzel bir vesileyle aranızdayız. Camimizde ilk namazı kılarak hizmete açtık. Değerli muhtarımız, hayırsever vatandaşlarla birlikte camimizi tamamladı. Hz. Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicretinde Medine yakınlarında Kuba Beldesi’nde islamın ilk mescidini açmıştı. Rabbim böyle camileri her yerde açmayı bizlere nasip etsin. Hicretten yaklaşık 1,5 yıl sonra Allah’ın emriyle kıblemizi Mescid-i Aksa’dan Kâbe’ye çevirdik. Yönümüz Kıble olsa da gönlümüz her zaman Mescid-i Aksa ile birliktedir. İsrail 1948’den bu yana kendi meclislerinde Kudüs’ü başkent olarak ilan etmişlerdi. Bugün ise Amerika’nın büyükelçiliğini Kudus’e taşıyarak bu oyunu sürdürdüğünü görmekteyiz. Ancak birileri istedi diye Kudüs başka bir devletin başkenti olamaz. Kudüs İslam ümmetinin ezeli ve ebedi başkentlerinden biri olarak kalacaktır. Bütün dünyanın bunu böyle bilmesi gerekmektedir. Yakın zamanda toplanacak olan İslam İşbirliği Toplantısında bu konuda yüksek sesle açıklamalar yapılmasını beklemekteyiz. Oymaklı halkının camilere verdiği önemi biliyorum. 8 ay gibi kısa zamanda bu camiyi tamamladılar. Herkese teşekkür ediyor, camimizin boş kalmamasını temenni ederek hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Camii açılışı Hatay İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol’un duası eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından vatandaşlara Altınözü Belediyesi tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir