featured

Altınözü’nde “Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar “ projesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Kaymakamlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren “Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar “ projesinin kapanış toplantısı ve sertifika töreni Altınözü Belediyesi konferans salonunda düzenlendi.

Programa, Kaymakam Bülent Uygur, Altınözü Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Şahin Ayvazoğlu, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Bülent Uygur, “T.C. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, hayata geçirilen “Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar” projesi, Altınözü ilçemiz için önemli bir kaynak aktarımıdır. Kaymakamlık olarak yaptığımız projelerle, Altınözü’nde istihdamı artırarak ilçemize katkı sağlamaya devam ediyoruz. İşsiz olan Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan 12 gencimize Bitki yetiştiriciliği, 12 gencimiz ise İş Makinesi Operatörlüğü alanında eğitim verildi. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz işbirliği ile gerçekleştirilen “Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar” adlı proje kapsamında, ilçemizin kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi ve işsiz sayısının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdik. Kurs sonunda kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verildi. Göreve başladığımız günden bugüne, ilçemizin ve vatandaşlarımızın sorunlarıyla dertlenerek, ne yapabilirizin gayreti içinde olduk.” dedi.

Uygur “Bugüne kadar ilçemizde bir çok projeye imza attık. T.C. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Yardım Kuruluşları tarafından sağlanan kaynaklarla, “Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor”, “ Yerel Çeşit Zeytin Fidan Üretimi Projesi” ,“Bitkiler ve İş Makineleri İle Yepyeni Hayatlar” ve ” Hayal Örtümüz Seramız Projesi” kapsamında toplamda 209 dul, yetim, öksüz aileye katkı sağlama amacıyla projelerimizi geliştirdik. Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “Bakılmayan Yaşlı ve Hasta Kalmasın” projesi dâhilinde kurulan hizmet merkezi aracılığı ile bakacak kimsesi bulunmayan veya yakınları tarafından bakılmayan, 65 yaş üstü korunmaya ve başka birine muhtaç vatandaşlarımızın bakım ve temizlik hizmetlerinin yapılmasıyla 15 kişiye istihdam sağladık. Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ikamet ettiği ev yıkılmak üzere olan ihtiyaç sahibi 75 ailenin evinin yıkılarak yerine betonarme ev yapılması ve 62 ailenin evlerinde büyük çaplı onarım yapılmasını sağladık. Göreve başladığımız 24 aylık süre içerinde, Altınözü ilçemizde birçok proje öncülük ettik. Değişen, Gelişen ve Güzelleşen Altınözü ilçemiz, dünden daha güzel ve yarını bugünden daha güzel olacaktır.” dedi.

Program kursiyerlere sertifika dağıtımıyla son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altınözü’nde “Bitkiler ve İş Makineleri ile Yepyeni Hayatlar “ projesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir