featured

Plakalı Eşanjörler Hakkında;

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isı enerjisini bir akışkandan diğerine aktarmak için bir plakalı ısı eşanjörü kullanılır. Bu akışkanlar, ısı eşanjörü tarafından ayrıldıkları için asla birbirleriyle karşılaşmazlar. Tipik olarak, bir plakalı ısı eşanjörü, birbirinin üzerine yerleştirilmiş birkaç paralel plakadan oluşacak ve böylece sıvının aralarından akabileceği bir geçit oluşturacaktır. İki zıt plaka arasındaki boşluk, sıvının içinden akması için bir kanal sağlar.

 Her plakanın her iki ucunda bir giriş ve çıkış deliği vardır. Bu, sıcak ve soğuk akışkanların plakalı eşanjördeki alternatif kanallardan geçmesini sağlar. Bu nedenle, ısı eşanjörünün bir tarafında daima sıcak sıvı, diğer tarafında soğuk sıvı bulunur.

 Plakalı Eşanjör Çeşitleri

 Lehimli plakalı eşanjör, büyük ölçüde soğutma ve endüstriyel uygulamalar için kullanılır. Lehimli plakalı ısı eşanjörlerinin ana avantajı, korozyona karşı oldukça dirençli olmalarıdır. Bunun nedeni, paslanmaz çelik ve bakır lehimleme kombinasyonundan yapılmış olmalarıdır. Lehimli plakalı ısı eşanjörlerinin bir diğer avantajı, kompakt boyutları ve verimlilikleri nedeniyle ucuzdur.

 Contalı Plakalı Eşanjör, HVAC, Gıda, Biracılık ve İlaç gibi bir dizi endüstri için uygundur. Isı eşanjörleri, sızıntıları önleyen süreçte plakaları birbirine yalıtan contalardan yararlanır. Plakanın değiştirme ve temizleme amacıyla kolayca çıkarılması nedeniyle bakım maliyetleri azalır.

 Kaynaklı plakalı eşanjör, esas olarak petrol, gaz ve kimya endüstrilerinde kullanılmaktadır. Bu ısı eşanjörlerinin bir avantajı, son derece dayanıklı olmaları ve aşındırıcı sıvıları veya yüksek sıcaklıklara ulaşan sıvıları aktarmak için ideal olmalarıdır. Bu plakalı ısı eşanjörlerinin tek sorunu, plakaların birbirine kaynak yapılması gerçeğiyle vurgulanan maliyetleridir. Bu, plakaları değiştirmenin zor olduğu ve contalı plakalı ısı eşanjöründeki çıkarılabilir.

 Yarı Kaynaklı Plakalı Eşanjör, kaynaklı ve contalı plakaların kullanımını birleştirir. Isı eşanjörü, birbirine kaynaklanmış ikiz plaka seti içerir. Bunlar daha sonra diğer takımlara contalanmıştır. Böylece sıvı geçişlerinden biri kaynaklanmış ve diğeri contalanmış hale getirilmiştir. Yarı kaynaklı bir plakalı ısı eşanjörünün ana avantajı, yüksek sıcaklıktaki, aşınabilir sıvıların bir taraftan transfer edilebilmesi, diğer taraftan ise servis kolaylığı sağlamasıdır.

 Plakalı Eşanjörlerde Kullanılan Malzemeler

 Gıda ve ilaç endüstrisinin yanı sıra içme suyu için paslanmaz çelik kullanılır. Tuzlu su ile uğraşılan işlerde ise Titanyum malzeme kullanılmaktadır. MRI Tarayıcılarda ve Lazerle Soğutmada Demir, kimyasal söz konusu ise karbon malzeme en iyisidir. plakalı eşanjör almak için uygun fiyatlar ve garanti arıyorsanız https://www.experphe.com/ sitesini ziyaret edebilir, ürün hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Plakalı Eşanjörler Hakkında;

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir