featured

2013 – 2014 Av Sezonu başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman ve Su İşleri  Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar VII. Bölge Müdürlüğü, Hatay Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada 2013-2014 av döneminin 24.08.2013 cumartesi günü başladığı, avcılık belgesi ve avlanma izin belgesi olan avcıların Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde I. Grup kuşlardan olan bıldırcından 10, üveyikten 8 adet avlayabilecekleri, bu günlerin dışında avlanmanın yapılamayacağı bildirildi.

Şube Müdürü Cüneyt Çağlar; “İlimizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından biri yaban hayatıdır. Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca ülkemiz için değil dünya için bir ortak mirastır.

Yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla beraber en iyi korunmasının avcılar tarafından yapılabileceği, avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce av hayvanlarının varlığının sürdürülmesi gerektiği ve bunun içinde kanunlara vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılması gerekmektedir” dedi.

Av sezonu boyunca koruma kontrollerin Doğa Koruma ve Milli Parklar VII. Bölge Müdürlüğü, Hatay Şube Müdürlüğünce personeli, kolluk kuvvetleri, köy muhtarlıkları ve avcı dernekleri ile koordinasyon halinde etkin olarak yapılacağını bildiren Çağlar, çevreye saygılı ve tabiat dostu olan avcıların, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılması için av koruma görevlilerine yardımcı olmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2013 – 2014 Av Sezonu başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir