featured

2013 Yangınının Yaraları Sarılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, daha temiz ve yaşanabilir bir Hatay yaratmak amacıyla ‘Yeşilin Gölgesinde Daha Yeşil Hatay İçin Sizinde Bir Fidanınız Olsun’ adlı projeyi hayata geçirdi.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen ve Başkan Savaş tarafından başlangıcı Hassa’da yapılan proje Antakya, İskenderun, Yayladağı, Samandağ, Defne, Altınözü gibi tüm ilçelerde hayata geçirilerek medeniyetler şehrine ormanlar ve yeşil alanlar kazandırılması amaçlanıyor.

50 bin Selvi fidanın toprakla buluşturulacağı ve bir ay sürecek olan proje hakkında açıklama yapan Başkan Savaş, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yeşil alan ve ağaçlandırma konusunda üzerlerine düşen bütün görevi yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Bu beş yıl boyunca ağaçlandırma çalışmalarına daha da ağırlık vereceğiz. 50 bine yakın fidanı toprakla buluşturup Hatay’da ekolojik çevrenin yararlarını dikkate alarak hemşehrilerimize daha sağlıklı bir ortam oluşturmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

2013 Yangınının Yaraları Sarılacak

2013 yılında 2013 Yangınının Yaraları Sarılacak Selvi Köyü’nde başlayan ve 5 gün boyunca devam eden orman yangınında 1183 hektar alanının yandığını hatırlatan Başkan Savaş “Yaşanan orman yangınıyla Hatay’ımızın ciğerleri yanmıştı. Hatay’ın her noktasında hayata geçireceğimiz bu gibi projeler ve çalışmalarla yeşil alanlar kazandırıp memleketimizin ciğerlerini yenileyeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Başkan Savaş, Hassa’lı hemşehrilerine fidanları dağıttı ve Hassa’daki Şehitliğe fidan dikti.

Proje kapsamında ayrıca HBB Çevre Koruma ekipleri, HBB ana ile ek hizmet binasında daire başkanları ve personellerine dağıttığı fidanları dikmelerini isteyerek projeye destek olmalarını istedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2013 Yangınının Yaraları Sarılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir