featured

‘2016 Defne için İmar yılı olacak’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart 2014 tarihinde kurulan Defne Belediyesi’nin iki yıllık icraatlarını düzenlediği basın toplantısında anlatan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 2016 yılının projelerin hayata gireceği ve Defne’nin şantiyeye döneceği bir yıl olacağını kaydetti.
ÖnesaRestaurant’ta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, AGC Başkanı Murat Berber, RATED Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Mart 2014 tarihinde Yeni bir İlçe ve yeni bir Belediye olarak yola çıktıklarında taşıdıkları sorumluluk ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden, aynı azimle yola devam ettiklerini ve kuruluş ve kurumsallaşma safhalarını büyük ölçüde tamamladıklarını anlatan Başkan Yaman; Bu arada ilçenin acil ihtiyaçlarına büyük ölçüde çözümler geliştirdik, bundan sonra yapacağımız çalışmalar daha çok kent kimliğimizin ortaya çıkmasına yardımcı olacak ifadelerini kullandı.Defne, her ne kadar Hatay’ın iki merkez ilçesinden biri olsa da, şimdiye kadar hizmet açısından çok ihmal edilmiş olması nedeniylebir kent kimliğinin yaratılması ve bunun gözle görülür hale gelmesinin zaman alacağı vurgusunu yapan Başkan Yaman ‘’Halkımızın bize verdiği destek ve gösterdiği sabır için müteşekkiriz. Halkımızla beraber yenemeyeceğimiz bir zorluk olmaz’’ dedi.
İki yıl öncesine kadar belde ve köy statüsünde olan Defne’yi kente dönüştürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Yaman, 2 yıllık sürede yapılan çalışmaları görseller eşliğinde şu başlıklarda anlattı:
-Temizlik hizmetleri ve Temiz Kent hedefi.
-Mevcut Yeşil alanların bakımı ve geliştirilmesi, yeni yeşil alanlar kazandırılması.
-Yol bakım ve onarım çalışmaları, yeni yolların açılması. Kent estetiğine yönelik çalışmalar.
-Yağmur suları drenajları, büz-menfez uygulamaları
-Tüm İlçe okullarının ziyaret edilip eksikliklerinin tespiti ve bu eksikliklerin yerine getirilmesi.
-Semt Pazarlarının kontrolü, bakımı ve yeni semt pazarlarının inşası.
-İhtiyaç sahiplerinin bedelsiz alışveriş yapabildiği, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri ağırlıklı sosyal market.
-Gençlik Kültür merkezi bünyesinde verilen sanat kursları ve okul destekleme kursları.
-Çok yönlü Ödüllü Proje olarak Koza Evi (İpek Böceği yetiştirme ve dokuma Kursları).
-Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi.
-Hidro Havuzu onarım ve peyzaj projesi (İhalesi Nisan ayında)
-Harbiye Şelale havzası Heyelan onarım ve önleme projesi (Çalışma halen devam ediyor)
-Uğur Mumcu Meydanı Kentsel Düzenleme Projesi (İhalesi sonuçlanmış, sözleşme imzalanma aşamasında)

UĞUR MUMCU MEYDANI
İki yıllık çalışmaları rakamlarla ortaya koyan Başkan Yaman, önümüzdeki yıl içerisinde ihaleye çıkmış ve çıkacak projeleri hakkında da geniş bilgiler verdi.
Kimlikli kent konusunda kararlı tavırlarının, hazırlanacak imar planlarına göre şekilleneceğini ifade eden Başkan Yaman, 6500 metrekare alan üzerinde tasarlanan Uğur Mumcu Meydanı Projesinin il merkezindeki en büyük meydan olacağını söyledi.
Başkan Yaman, “Defne ulaşım ağının en önemli odaklarından biri olan, gelişen kent merkezinin girişi niteliğindeki Uğur Mumcu Meydanı, yeni bir anlayışla düzenlendi. Projemiz tamamlandığında, Defne’nin en önemli kamusal alanı olacak. Demokrasi ve laikliğin yılmaz savunucusu Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu adına uygun olarak tasarlanan Uğur Mumcu Meydanı, Çevre Yolu niteliğindeki 75. Yıl Bulvarı ile bağlantısı tamamlandığında hem trafik yükü hafifleyecek, hem de kentin ulaşım ağının başlangıç odağı olacak” ifadesini kullandı.
Defne Belediyesi olarak başta temizlik olmak üzere, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını giderip, sağlıklı ortam için ilaçlama çalışmalarına ağırlık kazandırdıklarını kaydeden Yaman, ilçe genelindeki dinlenme ve oyun parklarını sayıca arttırdıklarını da söyledi.
İlçe halkının istek ve beklentilerini yerinde inceleyip, köprü, menfez, yağmur suyu kanalı, yeni yol açma, istinat duvarları gibi çalışmaların aralıksız olarak yapıldığını, sosyal market, kadın sanat merkezi, gençlik kültür merkezi, cenaze hizmetleri gibi sosyal içerikli çalışmalarda da ciddi mesafeler alındığını ifade eden Yaman, eğitsel ve kültürel etkinliklerle birlikte Hatay Günleri gibi tanıtım çalışmalarını da yürüttüklerini söyledi.
KOZA EVİ PROJESİ
Pozitif ayrımcılık noktasında 2014 yılında İpek Böcekçiliği Çalışma Grubu ile başlayıp, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen Koza Evi Projesi’nin birincilik ödülüne layık görüldüğüne de değinen Başkan Yaman, kısa sürede benimsenen projenin ipek böcekçiliğinin, özellikle ekonomik geliri olmayan kırsaldaki kadınlara ve engellilere öğretildiği, azalan yöresel ipekçiliğin desteklendiği, istihdamın arttırılmasına da katkı sunduklarını anlattı.
HİDRO HAVUZU PROJESİ
İhmal edilmiş Defne’de günübirlik iş yapmak yerine kalıcı hizmetler konusunda yoğunlaştıklarına işaret eden Yaman, Nisan 2016 tarihinde ihaleye çıkacakları Hidro Havuzu Çevre Düzenlemesi Projesini DOĞAKA işbirliğince yürütüleceğini söyledi.
Yerel yönetimlerin sadece park yapma, yol onarma ile görevli olmayıp, toplumsal kalkınmaya da gerekli desteği vermeleri gerektiğini hatırlatan Yaman, “Ortak akıl ve ortak çalışma anlayışı ile geleceğe güvenle bakmalıyız. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için kaliteli eğitim, yetenekleri geliştirilmiş, evrensel kültür mirasına, insana ve doğaya saygılı, barış ve kardeşliği benimseyen nesiller yetiştirmeliyiz. Başarı, ortak çalışma kültürünün sonucudur” ifadesini kullandı.
ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNE TEŞEKKÜR
Maksim’den Sinanlı yol kavşağına kadar olan bölümün Defne içinprestij yolunun ilk aşaması olarak görüp, altyapı yatırımları tamamlandığında çağdaş bir görünüm kazanacağına işaret eden Başkan Yaman, Sinanlı yol kavşağından Harbiye Karakolu’na kadar olan bölümün dezaman ve kaynak israfını önlemek amacıyla TEDAŞ’ın elektrik şebekesini yeraltından döşemesinin ardından asfaltlama işlemine başlanacağının müjdesini vererek, HBB Başkanı Lütfü Savaş ve yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.
DEFNE’NİN GELECEĞİ TURİZMDE
Kentin ekonomik geleceğini turizmde öngörüp, ilçeyi turizm kriterlerine göre şekillendirmeye çalıştıklarını da kaydeden Başkan Yaman, Defne sınırları içerisinde turizmle ilgilenen sektör temsilcileriyle görüşmek suretiyle gelecek için hazırlık yapılmasına zemin oluşturduklarını söyledi.
Defne-Apollon efsanesi gibi içme suyu kaynaklarına da ev sahipliği yapan Harbiye Şelale mevkisinde başlatılan projenin tamamlanması ile birlikte rehabilitasyon çalışmalarıyla daha da geliştirilmiş olacağının altını çizen Başkan Yaman, kentin imarına olduğu kadar kentin eğitim, kültür ve sanat boyutlarına da sahip çıktıklarını ifade etti.
Kurdukları Gençlik Kültür Merkezi’nde gitar, bağlama, drama, resim, karikatür gibi kurslarla birlikte TEOG sınavlarına hazırlık kursları da açtıklarına değinen Başkan Yaman, ilçede bulunan 88 eğitim kurumunun ihtiyaçlarına da destek olduklarını söyleyerek, eğitime verdikleri öneme işaret etti.
SPORLA İLGİLİ İLÇE DEFNE
Hatay genelinde en çok spor kulübü ile sporcunun bulunduğu tek ilçe olduklarını ifade eden Yaman, başarılı sonuçlar alan sporcularla gurur duyduklarını belirterek, spora gönül vermiş bireyler ile takımların imkanlar ölçüsünde katkı yaptıklarını söyledi.
TOPLUMSAL BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR
Belediyelerin rutin işler olarak yaptığı büz, menfez, onarım ve parke döşeme gibi çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, ilçede çamurlu ve çukurlu yol bırakmamakta kararlı olduklarını ifade eden Yaman, belediye çalışmalarının ötesinde toplumsal barışa adanan çalışmaların önemsenmesi gerektiğini, her şeyden önce barışın ve kardeşliğin tesis edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘2016 Defne için İmar yılı olacak’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir