featured

2021 Yılına Damga Vuran Altcoin’ler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılı şüphesiz kripto para piyasaları ve topluluğu açısından oldukça heyecanlı ve bir o kadar stresliydi. Belkide kripto para dünyasının en çok konuşulan isimlerinden olan Elon Musk’ın piyasaya etkisinden tutun, MicroStrategy’nin yüksek meblağlarda Bitcoin alması gibi inanılmaz derecede heyecan verici şeyler yaşandı. Bu yaşanan olaylardan en çok etkilenenler ise başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere diğer altcoin’ler oldu. Sanıyoruz ki Dogecoin ve Shiba Inu’yu ise bilmeyeniniz kalmamıştır.

Fakat birçok kripto para birimi, yüksek volatiliteleri sebebiyle kısa sürede kazanç elde etmek  isteyen yatırımcıları cezbetmekte. Artık birçok büyüyen şirket kripto para birimlerini meşru ödeme aracı olarak kabul ediyor. En ucuz Altcoinler alım için daha makul gözüktüğünden insanlar buna odaklanıyor. 2021’de makul yatırımlar gibi görünen bazı ucuz coin’ler inanılmaz fiyat artışları yaşadı. Bitcoin en popüler kripto para birimi olmaya devam etse de, yükselişte olan daha küçük yatırımcıların düşünmesi gereken başka kripto paralar da var. Bizde bu yazımızda bu yıl dikkat çeken altcoinleri anlatacağız. Dogecoin nedir, Eos coin nedir gibi birçok altcoin’e kısaca değineceğiz.

Dogecoin

Dogecoin, popüler kripto paralardan çok farklı bir geçmişe sahip olmasına olmasına rağmen, Bitcoin veya Ethereum gibi bir kripto para birimidir. Dogecoin başlangıçta en azından kısmen kripto meraklıları için hafif bir şaka olarak yaratıldı ve adını bir zamanlar popüler olan bir memeden aldı. Bu olağandışı başlangıç ​​hikayesine rağmen, 2021’de popülaritesi patladı – yazı yazarken Dogecoin, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi haline geldi.

Dogecoin inanılmaz bir şekilde patladı ve 2021’de %5.000’den fazla değer kazandı. Bu artışın en büyük sebepleri arasında Dogecoin’i en sevdiği kripto para birimi olarak adlandıran Tesla CEO’su Elon Musk vardı. Musk ayrıca Dogecoin’i “halkın kriptosu” olarak adlandırdı ve aya fiziksel bir Dogecoin tokeni yerleştirme sözü verdi.

Eos Coin

EOS, platformunda ticari ölçekli merkeziyetsiz uygulamaların (dApps) geliştirilmesini, barındırılmasını ve yürütülmesini sağlayan Blockchain tabanlı bir sistem altyapısıdır. EOS için resmi bir tam form yok ve yaratıcılar bunu resmi olarak tanımlamamaya karar verdiler.

EOS coin nedir? EOS, EOS ağının kripto para birimidir. Bir geliştiricinin, ağ kaynaklarını kullanmak ve dApp’ler oluşturmak ve çalıştırmak için harcamak yerine EOS paralarını tutması yeterlidir. Herhangi bir uygulama çalıştırmayan bir coin sahibi, bant genişliğini ihtiyaç duyabilecek diğer katılımcılara tahsis edebilir veya kiralayabilir.

Şu anda Block.one organizasyonuna ait olan EOS, Bitshares ve Steem gibi yerleşik platformların kurucusu ve yaratıcısı olan Dan Larimer tarafından başlatılmıştır.

Shiba Inu

Shiba Inu madeni parası 1 Ağustos 2020’de piyasaya sürüldü ve o sırada 0.00000001 doların altında bir fiyatla satıldı. 1 katrilyon token basıldığında bir süre bu seviyede kaldı, ancak son zamanlarda Dogecoin’e artan ilgi sayesinde Shiba Inu da hayat buldu.

Ryoshi adında anonim bir geliştirici tarafından yaratılan, Shiba Inu için Woofpaper, projenin şu basit sorudan başladığını söylüyor.

14 Mayıs 2021 itibariyle ve tüm zamanların en yüksek seviyesinin kabaca %50’sine düştükten sonra bile, SHIB tokeni %1.200.000’den fazla arttı. Dürüst olmak gerekirse, bir yıldan kısa sürede bu tür bir geri dönüşe sahip başka bir madeni para bilmiyorum.

Cardano (ADA)

Cardano, iş kanıtı (PoW) ağlarına daha verimli bir alternatif olarak tasarlanmış üçüncü nesil, merkeziyetsiz bir hisse kanıtı (PoS) Blockchain platformudur. Ethereum gibi PoW ağlarında ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve sürdürülebilirlik, artan maliyetlerin, enerji kullanımının ve yavaş işlem sürelerinin altyapı yükü ile sınırlıdır.

ADA kısmında da 2021 yılında inanılmaz bir yükseliş yakalayan ADA, birçok yatırımcının portföyünde kendisine yer etmiş bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2021 Yılına Damga Vuran Altcoin’ler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir