featured

Vali’den Şehit ve Gazilere iftar yemeği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Hatay Valisi  M. Celalettin Lekesiz’in ev sahipliğinde 18 Temmuz 2014 Cuma günü Ottoman Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde, Antakya ve Defne ilçelerimizde ikamet eden şehit yakınları ve gazilerimiz bir araya geldi.
Diğer ilçelerimizde ikamet eden şehit yakınlarına ve gazilerimize de yine aynı akşam ilçe Kaymakamlıkları tarafından iftar yemeği verildi.
Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğine,  Vali ve eşi  Zehra Lekesiz, Hatay Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Milletvekili Hasan Akgöl, 2.Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı P. Alb. Salih Taşgın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili İlmittin Boz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çiğdem, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve diğer davetliler katıldı.
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun okuduğu yemek duasının ardından şehit yakınları ve gazilere hitap eden Vali Lekesiz, onlarla aynı iftar sofrasını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Bir milletin varlığını devam ettirebilmesinin, bağımsızlığını koruyabilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Lekesiz, bağımsızlığını korumayı başaramayan milletlerin tarihin derin girdaplarında yok olup gitmeye mahkûm olduğunu söyledi. Şanlı tarihi zaferlerle dolu Türk Milleti tarih boyunca bağımsızlığını ve mukaddes değerlerini koruyup, bunun için her türlü güçlüğü her hal ve zamanda yendiğini kaydeden Lekesiz, “Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mehmetçik bu uğurda kimi zaman şehit düşmüş, kimi zaman da gazi olmuştur. Takvimlerin her yaprağı onun bir kahramanlık örneği ile süslüdür. Milletimizi bu topraklardan silmek ve sürmek isteyenlerin karşısına; iman dolu göğsünü siper eden, birkaç saniye sonra şehit düşeceğini bildiği sipere “bir gül bahçesine girercesine” tebessümle giren sıradağlar gibi Mehmetçikler çıkmıştır. Öyle ki dünya kitapları onlar için “Türkler ölmeyi çok seviyor” diye yazmıştır. O kitapları yazanlar, Mehmetçiğin “Ağuşunu açmış Peygamber’inin” yanına koşarak gittiğini hiçbir zaman anlayamamışlardır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz; milletimizin hiçbir şartta bağımsızlığından, özgürlüğünden, yurdumuzun bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğinden taviz vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmişlerdir.” dedi. 
Lekesiz, ‘Milletimizin ayırdedici niteliklerinden en önemlisi şehitlik ve gaziliğe verdiği önem ve onlara duyduğu derin sevgi ve saygıdır. Mukaddes değerlerimiz için, milletimizin geleceği için sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, babanızı, kardeşinizi şehit verdiniz. Emin olunuz ki, şehit düşen veya gazi olan evlatlarınız yalnız sizlerin değil tüm milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Sizler, bizlere ve gelecek nesillere şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz. Her türlü ihtiyacınız ile yakından ilgilenmek hepimiz için bir şükran ve vefa borcudur. İşte bu düşünce ile TBMM tarafından 2013 yılında 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmıştır.’ dedi.
İlimiz genelinde 334 şehidimiz ve 612 gazimizin bulunduğuna dikkat çeken Lekesiz, “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin tamamı, bazıları da birden fazla olmak üzere görevlilerimiz tarafından evlerinde ziyaret edilmiş ve edilmektedir. Yapılan ziyaretlerde alınan talepler ve sorunlar geciktirilmeden çözüm yoluna gidilmekte ve sonuçtan şehit yakını, gazi ve gazi yakınları bilgilendirilmektedir.” diye konuştu.
Bu duygu düşünceler ile tüm şehitlerimizin önünde sonsuz bir tâzim duygusu içinde eğiliyorum diyen Vali Lekesiz, “Onlara bize kazandırdıkları vatan için kıyamete kadar minnettarız. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. İlimiz genelinde ve aramızda bulunan gazilerimize Allah’tan sağlıklı, uzun ömürler dilerim. Bu güzel akşamı bizlerle paylaştığınız için bir kez daha sizlere ve bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik eder, sevdiklerinizle birlikte sağlık ve huzur dolu günler dileği ile hepinize içten sevgiler, saygılar sunarım.” dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ise, ‘Vatanın bağımsızlığı, milletimizin varlığını sürdürmesi, devletimizin onurunun korunması için şehit düşenlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına, gazilik şerefine nail olan değerli kahraman gazilerimize ve şehit ailelerine göstermiş olduğunuz nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim.’ dedi.

Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Karataş ise, ‘Sadece özel günlerde değil her zaman yüreğinizin en nadide köşesinde yaşattığınız şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretini, kahramanlığının gönüllerimizde dalga dalga esmesi temennisiyle hepinizi saygıyla selamlar, her zaman yanımızda olan Devlet büyüklerimize ve Sayın Valimize bu iftar programı vesilesiyle teşekkür ederim.’ dedi.
Yemek sonrasında, Vali Lekesiz ve eşi  Zehra Lekesiz tarafından kapıda tek tek uğurlanan şehit yakınları ve gazilerimize çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali’den Şehit ve Gazilere iftar yemeği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir