featured

Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına 4 Eski Bakan ile Başlanmalı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem yaptığı basın toplantısında CHP’nin kürsü özgürlükleri dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını her zaman desteklediğini söyleyerek “Dokunulmazlıklar kalksın ama, önce yolsuzluk yaptığını herkesin bildiği dört eski bakan yargılansın.” dedi.

YARGILAMA YOLU BAKANLAR ve ESKİ BAKANLAR İÇİN DE AÇIK OLMALI

Bakan, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olmanın dokunulmazlık konusunda bir koruma zırhı oluştırmaması gerektiğini açıklayan Birol Ertem, “Tabii ki tüm yasama üyeleri yani milletvekilleri yasalara uymalıdır ve uymadıkları taktirde bunun hesabını yargıya vermelidir ancak bu sorumluluk bakanlar ve başbakan için de geçerli olmalıdır’.” dedi.

“Para sayma makinelerini, ayakkabı kutularını ve uçaklarla taşınan altınları hiç birimiz unutmadık.  Bu onursuzluğu yapanlar yargıdan saklanır ve korunurken siz milletvekillerinden neyin hesabını sorabilirsiniz?” diye soran Ertem, eğer dokunulmazlıklar kalkacaksa bunun Meclis çatısı altındaki herkes için olması gerektiğini belirtti.

YARGI HERKESİN ÜZERİNDE OLMALI

Güçler ayrılığı ilkesinin ortadan tamamen kalktığının ve AKP Adıyaman milletvekilinin “Yasama da yürütme de yargı da biziz” deme cüretinde bulunduğunun altını çizen Birol Ertem, “Siz yargıya emir verirseniz ve hukuku açıkça çiğnerseniz ülkede adalet kalmaz.  Adalet kalmayınca da barış olmaz.  İşte şehit cenazeleri, işte bombalamalar, işte Meclis’teki kavgalar.  Hukukun olmadığı yerde ne oluyor görsün halkımız.  AKP’nin yarattığı ülkeyi görüyoruz ve içimiz kan ağlıyor.” dedi.

BU NASIL HODRİ MEYDAN?

Başbakanın ana muhalefet liderine “Hodri meydan” dediğini belirten Milletvekili Ertem “Başbakan hem milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracaklarını söylüyor ve ‘hodri meydan’ diyor hem de kendi dokunulmazlığına sıkı sıkı sarılıyor.  Madem öyle neden işe kendi dokunulmazlığını kaldırarak başlamıyorsun?  Bu laf onu gerektirir.  Meclisin çoğul sandalyesi sizin değil mi?  neden yargılama yolunu açmak için Meclise teklif getirmiyorsunuz?.” dedi.

AKP’nin dokunulmazlıklar konusunda da diğer bir çok konuda olduğu gibi samimi olmadığını söyleyen Ertem, halkımızın bu samimiyetsizliği çok yakında bir kez daha göreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına 4 Eski Bakan ile Başlanmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir