featured

Bir buçuk metrelik kıyma ile Adana’ya meydan okudular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ciğeri ile meşhur Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Kayı Obası Lokantası Adana’nın bir metrelik kebabına rakip olarak bıçak kıyması kuzu ve tavuk etiyle 1,5 metrelik kebap yaptı.

Farklı damak tatları ile dünyada sayılı gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay mutfağının lezzetli yemekleri ve kendine özgü sunumuyla servis edilen yemekler, damak tadına düşkün insanların tercihi oluyor.

Kuzu ciğeri ile yapılan kebabının ardından bıçak kıyması ile yapılan et ve tavuk kıyması ile adından söz ettirmeye çalışan Kırıkhan ilçesinde Kayı Obası Lokantası bir buçuk metrelik şişlerle kebap yaptı.

Kayı Obası Lokantasının gıda mühendisi Miray Öz, gastronomi şehri Hatay’ın kültür elçiliğini yapmak için böyle bir işe giriştiklerini söyledi.

Hatay mutfağını zenginleştirip damak tadı ve görsel olarak daha fazla lezzetler sunmak istediklerini aktaran Öz, “Etlerimiz tamamen zırhla kıyılarak hazırlanıyor. Farklı baharatlarla kullanılarak misafirlerimize sunuyoruz. Özellikle tavuk kıymamız şu an ön planda. Daha yağsız ve sağlık açısından hafif gıdalar tüketmek isteyenler tavuk kıymasını tercih ediyor. Bunu görsel olarak güzelleştirmek için özel 1,5 metrelik şişlerle pişirmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Yirmi yıllık kebap ustası Hüseyin Özdemir ise etlerinin sadece koyunun kaburga kısmından oluştuğunu söyledi.

Bıçak kıymasıyla yapılan tavuk ve koyun etinin zahmetli ancak farklı bir lezzeti olduğunu aktaran Özdemir, “Bunu 1,5 metrelik şişlere yapınca görsel olarak güzel bir görüntü oluşuyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir buçuk metrelik kıyma ile Adana’ya meydan okudular

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir