featured

Şanlıurfa Belediyesinden Şoförlerine keyfi uygulama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peygamberler Şehri Urfa’da AK Parti belediyesi Şoförlere uyguladığı çalışma şartları, hem şoförleri hemde yolcuları bıktırmış durumda.

12-14 saat aralıksız bir şekilde direksiyon başında geçiren şoförler, iş stresi ve iş gücü karşısında artık isyan etme noktasına ulaştı.

Tur sonlarında verilen 2.5 dakikalık molanın içinde temel ihtiyaç, yemek yeme, ve namazı sığdıramayan şoförlerin bir çokları namazı terk etmek zorunda kaldı. Urfa Haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Peygamberler şehrine yakışmayan bu uygulama karşısında yetkililer, sessizliğini koruyarak durumu idare etmeye çalışmakta

Urfa’da belediye bünyesinde bulunan toplu taşıma şirketi Belsan’da uygulanan bu durum, hem şoförleri sıkıntıya sokmakta hemde yolcuları. Çünkü belediyenin çalışma şartlarına sinirlenen şoförler, hıncını halktan çıkarması ayrı bir tartışma konusu. 12 ve daha fazla çalışma saatlerinde, her tur için verilen 2.5 dakikalık dinlenme molası, ne temel ihtiyaçları için, ne yemek yemeleri için, nede namaz kılmak için yeterli bir zaman. Şoförlerin direksiyonda yemek yemeleri bile zor bir durum.

Belsan bünyesinde çalışan şoförlerin ölümcül trafik kazaları yapması, son zamanlarda artış göstermekte, konu karşısında herhangi bir müdahalede bulunmayan hem belediye yetkilileri ve hemde başka yetkililer olaya duyarsız kalmakla yetinmekte.

Çalışma koşullarının çok ağır olduğu Urfa Belediyesi Belsan şoförleri, işten kovuluruz düşüncesinden dolayı seslerini çıkaramıyor.

Urfa’da son zamanlarda Belsan şoförlerinin kazaları gün geçtikçe artarken, birden fazla şoförün ise, iş stresi ve iş koşulları sebebiyle yollarda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmekte.

Halbuki, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde bu kurallar vardır.

“Ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dahil 9 kişiyi geçen araçların şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri yasaktır.” Lakin Urfa Belediyesi, söz konusu bu yönetmeliğe uymaması kural gereği suç işlemektedir. Sivil halka karşı uygulanan bu kural, Belediye çalışanlarına muaf tutulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfa Belediyesinden Şoförlerine keyfi uygulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir