featured

Hayvanlarda Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Şap Aşılama kampanyası başladı.

20 Eylül – 20 Kasım 2013 tarihleri arasında devam edecek olan “Şap” aşılama kampanyası ile ilgili olarak Hatay İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan açıklama şu şekilde;

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından sonbahar şap aşılama kampanyası 20 Eylül 2013 günü  Akcurun köyünde başlamıştır.

Halk arasında “dabak” diye de bilinen şap hastalığı hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ölüme, gebe hayvanlarda ise yavru atmaya neden olmakta ve meydana getirdiği ekonomik kayıplar ülkemiz hayvancılığının önemli problemlerindendir.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Sonbahar Şap Aşılaması kampanya tarzında yapılacak olup  kampanya 20 Eylül 2013 – 20 Kasım 2013  tarihleri arasında yürütülecektir. Kampanya süresince İlimizdeki büyükbaş hayvanların  % 85 ‘inin aşılanmaları hedeflenmektedir. Yaklaşık olarak 110.000 büyük baş hayvanın iki aylık sürede aşılanmaları gerçekleştirilecektir.

Hastalıkla mücadele kapsamında yapılacak olan yoğun aşılama çalışmaları neticesinde; hastalığın yayılmasının engellenmesi ve mevcut hastalık mihraklarının söndürülmesi amaçlanmaktadır.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 36. Maddesinin 1. fıkrasının a) bendinde “Hastalıkların yayılmasını önlemek amacı ile Bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayanlara  6.400 TL (idari para cezası verilir” denmektedir.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Aydın TÜFEKÇİ  “Aşılama kampanyasının başarıya ulaşması için Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına  aşı yaptırmaları  ve aşılama için gelen sağlık personeline yardımcı olmaları gerekmektedir. Tüm hayvancılık işletmelerine gidilerek gayret ve özveri ile yürütülecek aşılama kampanyasının  ilimiz hayvancılığına  hayırlı olmasını dilerim. “ dedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayvanlarda Şap Aşılama Kampanyası Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir