featured

66 yaşındaki Sabri Güler vucudunu bağışladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADANA’da 66 yaşındaki 2 çocuk babası emekli Sabri Güler, öldükten sonra vücudunun kadavra olarak kullanılması için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’na bağışladı.

Bir gazetede, kadavra bağışı yetersiz olduğu için mezardan aldıkları kemikle eğitim alan tıp fakültesi öğrencileriyle ilgili haber okuyan Sabri Güler, bundan etkilenerek ÇÜ Tıp Fakültesi’ne giderek bağış işlemlerini yaptırdı. Bağış yaparak topluma örnek olduğunu da vurgulayan Güler, öldükten sonra vücudunun eğitime hizmet edeceğini söyledi.

ÇÜ Tıp Fakültesi ile ‘Kadavra Bağışlama Mukavelesi’ imzalayan Güler, bugüne dek yalnızca rahatsızlığı nedeniyle mide ameliyatı geçirdiğini anlattı. Sağlığının yerinde olduğunu vurgulayan Güler, çok bağış olmadığı için Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören doktor adaylarının gerçek kadavra üzerinde eğitim alamadığını söyledi. Doktor adaylarının genellikle plastik mankenler ya da çok pahalı olan plastize edilmiş kadavralar üzerinde çalıştığını belirten Güler, öldükten sonra vücudunun eğitime ve topluma katkı sağlayacağı için mutlu olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
66 yaşındaki Sabri Güler vucudunu bağışladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir