featured

Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Hatay Yardımlaşma Derneği’nin (HAYAD) organize ettiği tohumdan fidana kampanyasında binlerce fidan toprakla buluştu.

Bugün Şenbük Köyünde gerçekleşen “Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluşuyor” kampanyasına Hatay Valisi M. Celalletin Lekesiz, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, HAYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇEKÜD Güney Anadolu Temsilcisi İsmet Gümüş, ÇEKÜD Hatay İl Temsilcisi Recep Aydöner, Törene Kisecik Ortaokulu, Oğlakören Ortaokulu, Doktor Mustafa Gençay Ortaokulu, Maşuklu Hayrettin Çolakoğlu İlkokulu, Antakya Feridun Tınaztepe İlkokulu, Hatay Nizamettin Özkan İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluşuyor kampanyasında toplamda 60 bin adet fidan dikileceği açıklandı. Bugün ise ilk etap olan 3000 fidan yaz aylarında yanarak zarar gören bölgelere dikildi. Kalan 57 Bin adet fidanın ise yerleri hazırlandıktan sonra dikileceği açıklandı.

Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluşuyor Kampanyasında konuşan Hatay Valisi M. Celalletin Lekesiz şunları söyledi;

Saygıdeğer davetliler öncelikle bu güzel organizasyonu gerçekleştiren, ÇEKÜD’ün HAYAD’ın ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli temsilcilerine üyelerine, ilçemizin değerli kaymakamına, orman işletme müdürlüğünün değerli müdürüne, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes bireysel rahatını konforunu tercih ederken, böylesine bir atmosferde ortamda insanlar sıcak evlerinden ortamlarından uzaklaşıp gelip burada 60 Bin adet fidanı toprakla buluşturmak üzere biraraya gelmişler. Elbette bu takdire değer, tebrike değer güzel bir yaklaşım.

YEŞİLLE BARIŞIK VE YEŞİLE SEVDALI BİR TOPLUM HEPİMİZİN ORTAK İDEALİ OLMALI

Değerli davetliler gerek ilimizde, gerek ülkemizde geçmişten günümüze miras kalan doğal güzelliklerimizin mirasımızın korunması, kaynaklarımızın tükenmemesi ve gelecek nesillerimiz içinde ihtiyacımız olan sürdürülebilir bir kalkınmanın devam edebilmesi için ihtiyacımız olan en önemli hususlardan bir tanesi takdir edersiniz ki ağaçlandırma çalışmalarıdır, ağaçlandırma çalışmaları hem bugünümüz, hem geleceğimiz açısından fevkalade önemli bu nedenle yeşille barışık ve yeşile sevdalı bir toplum hepimizin ortak ideali olmalı, ülkemizin ve vatanımızın bir baştan bir başa yeşile belemek hepimiz için aynı zamanda bir milli görev, bir milli sorumluluk olmalı çünkü söz konusu olan Türkiye’nin, çocuklarımızın, ülkemizin, ilimizin yarınlarıdır. Fidanları toprakla buluşturmamızda emeği geçen, katkısı olan, buraya kadar teşrif edip konuya destek veren, tüm emeği geçenlere katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇEKÜD Hatay İl Temsilcisi Recep Aydöner şunları söyledi; Sayın Valim, Değerli daire amirleri, meslektaşlarım, sevgili öğrenciler

Bizleri vatanımız için ağaçlandırma yaptığımız bu güzel günde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin dört bir tarafından çözüm ortaklığı yaparak gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarına Hatay ile devam ediyoruz. Dayanışma ruhuyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çevreye hak ettiği değeri vermeye, halkımıza ise bir heyecan katmaya çalışıyoruz. Toprakla buluşturacağımız fidanlar sevgi ve ilgiyle büyüyecektir.

Hatay Valiliği, Antakya Orman İşletme Müdürlüğü, Serinyol Fidanlık Müdürlüğü, Antakya Belediyesi, Nergis Derneği, Hasene Derneği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Kaşifan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Beyza Piliç ve ZT Enerjinin destek verdiği etkinlik için tüm katılımcılara, destek verenlere teşekkürü bir borç biliyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Okullara plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından fidanların ekilmesi ile birlikte etkinlik sona erdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir