featured

Engelli Olmak, Başarıya Engel Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi Müzik Topluluğu, 05 Haziran 2014 Perşembe günü Kültür Merkezi’nde izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ve eşi hanımefendi Zehra Lekesiz’in yanı sıra Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, il müdürleri ve eşleri, engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları, kursiyerler ve vatandaşların izlediği konserde, koro üyeleri sergiledikleri başarılı performansları ile bol alkış aldılar.

Görme engelli ilköğretim okulu öğrencisi Berk Bellur’un “Engelliyiz Kusurlu Değil” adlı şiiri duygusal anlar yaşanmasına neden olurken, bazı kursiyerler de okudukları şiirler ve seslendirdikleri şarkılarla sempati topladılar.

-Hayatım Boş Bir Defter Gibiydi Şimdi Dolu Dolu-

Etkinlikte duygularını izleyenlerle paylaşan 18 yaşındaki bedensel engelli koro üyesi Hatice Kaptan, önceleri zorunlu olmadığı sürece evden çıkmadığını, sosyal hayatı ve arkadaş çevresi olmadığını ifade ederek, “Engelli Koordinasyon Merkezi açıldıktan sonra gidecek bir yerim oldu. Acımı, sevincimi, sevgimi paylaştığım arkadaşlarım oldu. Benim hayatım önceden boş bir defter gibiydi şimdi dolu dolu. Bizlere bu Merkezi kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

-Medeniyetler Koromuzdan Sonra Yeni Bir Koromuz Daha Oldu-

Konser sonunda koro üyelerini başarılarından dolayı kutlayarak teşekkür eden Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, “Bildiğiniz gibi ilimizin bir Medeniyetler Korosu var. Medeniyetler Koromuz, insanların evrensel dili olan müzik aracılığı ile Hatay coğrafyasının, Anadolu coğrafyasının mayasını, insanlık anlayışını, sevgisini ve insana bakışını sadece ulusal düzeyde değil dünya çapında anlatan bir koro. Şimdi bir de Engelliler Koromuz oldu. Bugün ilk konserleri ve sergiledikleri performansla, birbirinden güzel şarkı ve türkülerle bizleri mest ettiler. Hepsine çok teşekkür ederim.” dedi.

-İnsanın Mutlu Olması İçin Çalışmak Çok Değerli Bir Görev-

Dünya yokuşunu çıkmak için engelli ya da engelsiz hepimizin birbirimizi desteklemek zorunda olduğumuzu ifade eden Lekesiz, “Engelli vatandaşımızı da sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın, üretkenliğin içerisine çekerek onların da yaşama sevincini güçlendirmeleri, yaşamdan tat alabilmeleri hepimizin ortak sorumluluğudur. Dünyada saygın devletler arasında yer alabilmenin önemli şartlarından biri de budur. Yaratılanların en kıymetlisi olan insanın mutlu olması için çalışmak çok değerli bir görev. Bu anlamda kimin emeği geçtiyse, onun derin bir bahtiyarlık hissettiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

-Asıl Engel; “Sevgi Engelli” Olmaktır-

Asıl engelin; “sevgi engelli” olmak, “kalplerin katılaşması” olduğunu ifade eden Lekesiz, “Sevgi engeliniz olmadığı sürece, aşamayacağınız engel yoktur. Bunu bugün bize gençlerimiz çok güzel anlattı. Engelli Koordinasyon Merkezi hayata geçmeden önce engellilerimizin her bir günleri ayrı azaptı, şimdi yaşama sevinçleri arttı, hayattan tat almaya başladılar. Dolayısıyla aileleri de hayattan tat almaya başladı. Bu vesile ile merkezin bugüne gelmesinde Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Konser sonunda Vali Lekesiz, koro başkanı ve üyelerine teşekkür ederek çiçek verirken konser protokol üyelerinin sahneye çıkarak koro ile birlikte şarkı söylemesi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelli Olmak, Başarıya Engel Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir