featured

Barış Günün de katliamlar protesto edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reyhanlı’nın  Suriye sınırında 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bazı sendika, oda üyeleri ve milletvekillerinin katıldığı etkinlikte,  yaşanan katliamlar protesto edildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Hac Konaklama Tesisleri önündeki etkinliğe Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, HDP Milletvekili Erol Dora, HDP Parti Meclis Üyesi Berkat Kar ve KESK Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Atıf Kılıç, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, 54 milyon insanın öldüğü II. Dünya Savaşı’nın ardından Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül’ün, Dünya Barış Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Bugün, o savaşın üzerinden neredeyse 70 yıl geçti. Biz dünya halkları, emekçiler olarak Barış Günü’nü kutlarken dünyayı yöneten güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmedi. Başta bölgemiz olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere bütün insanlık ağır bedeller ödüyor” dedi.

Sözcü Kılıç, “Bizlerin kanının kırmızısını gördüğü yerde, birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor. Bölge halklarının insan onuruna yakışır biçimde yaşatabilecek kaynaklar insanların kanını oluk oluk akıtmak için harcanıyor. Ezidilerin kutsal topraklarında, Şengal’de kanlı katliamlar, özellikle de kadın kırımı yapılıyor. IŞİD çetesi tarafından ‘savaş ganimeti’ olarak görülen kadınlar, Ortaçağ gericiliği ve zulmü ile karşı karşıya kalıyor. Şiddetin en ağır biçimlerine maruz kalıyor, pazarlarda satılan kölelere dönüştürülüyor. Yerinden yurdundan edilerek göçe zorlanan yüz binler adeta soykırımla yok edilmek isteniyor” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra grup slogan atarak dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Barış Günün de katliamlar protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir