featured

Sınırda 4 Bin 500 Adet Kaleşnikof Mühimmatı ele geçirildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelkurmay Başkanlığı İnternet sitesinden yapılan açıklamada Hatay Karakaya Hudut komutanlığı sorumluluk sahasında at ile mühimmat geçirmeye çalışıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Resmi İnternet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Türkiye – Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alayı (Hatay) Karakaya Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye hudut hattına doğru, beraberinde dört adet at olan bir grup tarafından kaçakçılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye bir adet Ani Müdahale Timi ve bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edilmiş, atlı grubun hudut hattına parelel bir şekilde beklediği ve bir atlı şahsın öncü olarak fiziki tel engel sistemini geçmeye çalıştığı tespit edilmiştir.

Hudut Unsurlarımız tarafından kaçakçı şahsa “DUR” ikazında bulunulmuş, şahsın, “DUR” ikazına uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Uyarı ateşi neticesinde şahıs attan düşmüş ve Suriye tarafında bekleyen atlı grup ile birlikte geldikleri istikamette kaçarak gözden kaybolmuşlardır.
Bölgenin emniyetinin alınmasını müteakip yapılan arama sonucunda, atın üzerine bağlı bir çuval içerisinde 4500 adet 7,62 mm’lik Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınırda 4 Bin 500 Adet Kaleşnikof Mühimmatı ele geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir