featured

Cilt Lekeleri İçin Ne Yapmalı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt lekeleri doğuştan olabildiği gibi güneş ve ilaç kullanımı ya da kozmetik ürünlerinin yan etkileri olarak da ortaya çıkabilmektedir. Hassas ciltlerde çeşitli nedenler ile de cilt lekeleri görülebilmektedir. Ancak her ne kadar tıbbi çözümler olsa da bunlar daha çok kimyasal ürünler ya da tıbbi müdahaleler ile yapılmaktadır. Ancak günümüzde bu tür uygulamalardan daha çok organik ve bitkisel yöntemler ile cilt bakımları tercih edilmektedir. Yükselen trend olmasının yanı sıra sağlık açısından da yan etkilerinin yok denecek kadar az olması bitkisel ve organik uygulamalarına yönelinmesini desteklemektedir. Evde hazırlanan ve uygulanan maskeler cilt lekelerinin tedavisinde etkin rol oynamaktadır.

Cilt lekelerinin giderilmesinde en etkili yol maydanoz maskesidir. Maydanoz maskesinin cilt lekelerini gidererek cildin renk dengesini sağlar. Evde yapılan tıklayınız maydanoz maskesi için hemen hemen her evde bulunan maydanoz ve yoğurt kullanılmaktadır. Maydanoz sapları ile birlikte çok ince kıyıldıktan sonra yoğurt ile karıştırılır. Eğer kıvamı çok koyu olursa az miktarda su ilave edilerek krem kıvamına getirilir. Daha önce yine bitkisel ürünler ile arındırılmış, temizlenmiş cilde maydanoz ve yoğurt ile hazırlanan krem uygulanır. Uygulanan bu krem yarım saat süre bekletilir. Yarım saatin ardından ılık su ile masaj yapılarak temizlenir. Maydanoz maskesinin hafta da bir kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Hafta da bir kez uygulanan bu maske iki ay içerisinde göz ile görülür şekilde etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Bitkiler ile hazırlanan bitkisel kürler kısa süre içerisinde istenilen sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Üstelik kozmetik ürünler gibi yan etkilerinin de olmaması en büyük avantajları arasında yer almaktadır. Yine cilt lekelerinin giderilmesinde yardımcı en önemli bitkisel kürlerden birisi de kefir kürüdür. Kefir kürü aspirin, bir bardak kefir, bal ve limon suyu kullanılarak hazırlanmaktadır. Kefir kürü cilde uygulanmasının ardından en az yarım saat süre ile ciltte kalması yararlı olacaktır. En fazla ise bir saat süre ile ciltte kalmasının ardından ılık su ile cilde masaj uygulanarak temizlenebilir. Eğer uygulamanın ardından dışarı çıkılması gerekiyor ise mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerekmektedir. Güneş koruyucu ayrıca güneşe bağlı yeni lekelerinde oluşmasının önüne geçilmesine yardımcı olacaktır.

Kadınlar eski çağlardan günümüze kadar güzelliklerine bakımlarına büyük özen göstermişler ve her zaman daha güzel ve temiz bir cilde sahip olmak adına pek çok yol denemişlerdir. Ancak bir dönem kimyasal uygulamalar ön plana çıkmış olsa da günümüze gelindiğinde artık bitkisel ve doğal yöntemlerin daha etkili ve sağlıklı olduğu da yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Ayrıca evde hazırlanan bitkisel maskeler ve kürler daha ekonomik olmakta ve herkes tarafından uygulanabilmektedir. Haftada bir ya da iki kere uygulanan kürler sayesinde daha sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir