featured

“17 senede bitirilecek işi 5 yılda bitireceğiz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Hatayvatan WEB TV‘de ağırladığımız Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman Kırıkhan’daki yol çalışmalarını, Kırıkhan halkının sorularını ve yol çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Rahmi Vardı‘nın: “Kırıkhan’da şu anda yolları köstebek yuvası gibi görüyoruz, halkımız da bunları bize sık sık söylüyor. Fakat bunun bir açıklaması vardır elbette. Bunun açıklamasını, söz savunmasını sizden alalım.”

Sorusuna Murat Sakman bizlere şu açıklamaları yaptı.

Teşekkür ediyorum öncelikle. Siyasi hesaplar üzerinden değil Memleketimiz selameti açısından, Memleketimizin kalkınması açısından duyarlı her vatandaşımızın eleştirisinin başımızın tacı olduğunu, burada bizi daha doğru şeyleri yapmaya iteceğini biliyorum.

Bu eleştirilerine öncelikle saygı duyuyorum. Ama ben burada dediğiniz gibi bir konunun izahatını yaptıktan sonra isterim ki Sayın Hemşehrilerim bunların sıkıntı veya zahmet mi yoksa Kırıkhan’ın daha hızlı kalkınması konusunda bir bereket mi, bir rahmet mi olduğuna karar versinler.

İnşallah Sayın Hemşehrilerimiz beni dinledikten sonra kendileri kararını verirler. İstiyorum tabi göreve geldiğimiz gün itibariyle Kırıkhan’ da sağ olsunlar önceki Belediye Başkanımızın 2. görev döneminde başlatılan kanalizasyon çalışmalarının %20’si tamamlanmış idi biz göreve geldiğimizde %20’si tamamlanmış %80’i duran bir kanalizasyon işini devir aldık.

Tabi normalde bizim de 5 yıllık süremiz içerisinde geçmişin hızında gidersek bir %20’sini tamamlamamız gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ben Kırıkhan Belediye Başkanı olarak ekiple birlikte bizim şehirleşmenin temelinin alt yapı olduğunu nasıl ki temel olmayan bir evin ayakta duramayacağını bilerek şehirleşmenin de temelinin alt yapı olduğunu, alt yapı çalışmaları tamamlanmayan bir ilçede yapılan üst yapı çalışmalarının çok fazla bir mana ifade etmediğini biliyorum.

Öncelikle kendi imkanlarımız ile araç sayımızı çoğalttık. İş makineleri satın aldık. Ekip sayımızı çoğalttık ve geçmiş dönemden %20-%25 daha sürat ile kanalizasyon çalışması yapacak duruma geldik. Bununla  da yetinmedik sağ olsunlar Sayın Milletvekilimiz seçilmesiyle birlikte beraberce iller bankasına gittik dedik ki bizde böyle bir süreç var 15-16-17 senede Belediyenin kendi imkanları ile yapabileceği bir alt yapı sürecimiz var. Biz bunu  kısaltmak istiyoruz biz bunu bir an evvel bitirmek istiyoruz Belediyemizin kredi limiti Allah’a şükür açık sizden kredi istiyoruz dedik tabi bu krediyi de 2 yıl ödemesiz istedik. Sağ olsun onlarda Belediyemizin kredisi açık diye verdiler.

Ekim ayı sonlarında ihalemizi yaptık ve 83 km alt yapı ihalemizi gerçekleştirdik. 83 km normalde Kırıkhan Belediyesinin kendi imkanlarıyla 7 yılda ancak yapabileceği bir uzunluk biz ne yaptık ihale süresini  6 ay olarak tespit ettik 6 ayrı bölgemizde bu çalışmalarımızı başlattık bunun doğal sonucu şu olacak 7 yılda yapılacak kadar alt yapı bağlantısı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacaktır ve bunun bedeli de yeni çıkan büyük şehir yasıyla birlikte 2 yıl ödemesiz kredi kullandığımız için büyük şehir olmasıyla birlikte bizde alt yapıyı borcuyla beraber Büyük şehir belediyesine devredeceğimiz için bu para da Kırıkhan Belediyesinin sırtında değil Büyük şehir Belediyesi tarafından ödenmiş olacak.

Yani diyeceğim şudur Muhterem Hemşehrilerim 17 yılda tamamlanacak kadar alt yapı çalışmasını 5 yıla sığdırırsanız bunun sonucu ne olacak bir düşünsünler istiyorum. Yani zamana yayıp 17 senede peyderpey çekilecek sıkıntılar da haliyle 6 ay içerisinde bu sıkıntılarla karşılaşılmış olacaktır. Ama bunun sayesinde ne olacaktır? 6 ay sonra bu çalışmalar bittiğinde devam eden parke projemiz kapsamında da tüm bu cadde ve sokakların bu projenin içerisinde olduğunu da hemşehrilerimiz bilirlerse 6 ay sonra sonumuzun selamet olduğunu da inşallah öğrenmiş olacaklardır. Yani buradan ben Kırıkhan Belediye Başkanı olarak şöyle bir şey söylemek istiyorum hemşehrilerime. 17 senede bitirilecek kadar alt yapı çalışmasını 5 yılda bitirebilmek için haliyle bu sıkıntıları da 17 senede değil 6 ayda yaşattığımız için evet ben hemşehrilerimden özür diliyorum.

Şunu da bilmelerini istiyorum beni bilirler hemşehrilerim siyasetin içerisinden gelmiş biriyim 4 yıldır da Belediye Başkanıyım ben alt yapıya giren Belediye Başkanlarını toplum nezdinde kendi siyasetleri açısından bir risk olduğunu tehlikeli olduğunu bilenlerden en iyi biriyim ama benim şöyle bir tavrım olamaz önümüzde seçim var ne gereği var 17 senede bitirilecek işin 5 seneye sığdırıyorsun bunun sana sıkıntısı olur bu işleri yapma ben öyle tavır alacak birisi değilim ben görevim Cenab-ı Allah’ın bana nasip ettiği  hemşehrilerimizin oylarıyla destek verdiği bu görev de görev sürem içerisinde yapabileceğim hizmetin en fazlasını yapabilmektir. Ben bunun için uğraşırım, riski varsa eyvallah sıkıntısı varsa eyvallah, cezası varsa eyvallah ama ben vicdanen rahat olacağım şekilde Belediyenin imkanları ölçüsünde en doğruyu yapmak gibi bir görevim var.

Bu konuda bu tavırdan benim bir sapmam filan olamaz hemşehrilerim bunu bilsinler ben ne yapıyorsam biz ne yapıyor isek Cenabı Allah’ın bize nasip ettiği bu süreyi memleketimizin kalkınması hususunda insanlarımızın daha iyi bir memlekette yaşayabilmeleri hususunda en verimli şekilde görevimi yapmamın çabası içerisindeyim onun için hemşehrilerimin bunu dikkate almasını istiyorum basit hesaplar geldiğimizde 2 tane kanalizasyon ekibi varken şuan Sayın Vardi, 10 ayrı mahalle de 10 ayrı ekiple alt yapı çalışması son gaz devam ediyor bu ne demektir normalde 2 ekiple 2 bölgede çalıştığınızda 2 yerde sıkıntı olur ama 10 ayrı ekiple 10  mahallede çalıştığınız da da sıkıntı dört beş katına çıkıyor demektir ama bir de bu şu demektir 20 yılda alınan mesafeyi Kırıkhan 5 sene de almış olacaktır bunu da sayın hemşehrilerimin taktirine bırakıyorum.

HABER VİDEOSU GÖRÜNTÜLÜ WEB TV’DE. TIKLAYIN İZLEYİN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“17 senede bitirilecek işi 5 yılda bitireceğiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir