7 Haziran bu ülkede son seçim olabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Yard. Doç. Dr. Alpaslan Ateş ‘Gündem Özel’ Programının canlı yayın konuğu oldu.

MHP’den Hatay Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Yard. Doç. Dr. Alpaslan Ateş canlı yayında Rahmi Vardı’nın sorularını yanıtladı.

Bugün saat 14.00 de Krt Hatay Fm 100,6 Frekanslarında programa başlarken ölümünün 35. Yıldönümünde Tayfur Sökmen’i rahmetle anıyorum dedi. Ülkemizin konumunu dikkate aldığım için akademik kariyerimin ardından siyasete de girerek Hatay’ın gizli nimetlerini tüm Türkiye’ye sunmak istiyorum dedi.

İskenderun Limanının Yüzde 10’unu kullanıyoruz

Siyasete girişimin en önemli nedenlerinden biri üç tarafı denizle çevrilen bir ülkedeyiz Hatay’ın bu konuda İskenderun körfezi var, İskenderun körfeziyle ilgili iki önemli sorunumuz var biri özelleştirme biride körfezi Liman entegrasyonunun yüzde 10’unu kullanabiliyoruz. Bu bölgede 55 işletmecimiz Roro hattı için bir gemi alarak tır taşımacılığı yapıyor. Mısır’ın yapılan anlaşmayı bozması maalesef iş adamlarımız zor duruma düştü.

Ovamıza gelince tarım şehrinde yaşamamıza rağmen tohumu dış ülkelerden alıyoruz. Ben şunu savunuyorum girdi maliyetlerini düşürdüğümüz zaman üretimden ne kazanırız.

Ben denizciyim Hatay için çok önemli projelerimiz var bu projeleri de kim Hatay’a kazandırmak isterse her zaman destekçisi oluruz. İnsanlığın var olduğu yerlerden biri olan şehrimizde ne yazık ki bir turist bile gelmiyor. Bu kadar tarihi kokuya sahip olan bir olmasına rağmen ne yazık ki turist gelmiyor. Biz liman tesisi ile Hatay’da deniz turizmi projesiyle küçük esnafımıza bile büyük gelirler sağlamış olacağız. İskenderun’a yılda küçük büyük 10 bin gemi gelirken bir tersane olmaması çok acı, arızalanan gemiler römorklarla ya Mısır’a ya da İstanbul’a götürülüyor, çok yazık burada bir tersane açılsa istihdam sağlansa ne güzel olur.

Doğuya Türk bayrağıyla rahat girmemiz mümkün değil

MHP’nin başarı oranı benim için Hatay’da 10 Milletvekilidir, ama eksikliğimiz var biz vatandaşa kendimizi tam ifade edemiyoruz. Genl Başkanımız Milletvekili olduğundan bu yana hiç maaş almamıştır hep hayır kurumlarına bağışlamıştır bunu kimse bilmemektedir diğer partiler her kanalda boy gösterirken bizim bunları yapmamamız eksikliğimizdir. Bu seçim MHPnin isim tartışma ismi yok Cumhuriyet tarihinin ilk toprak kaybını yaşamış durumdayız buda Süleyman Şah türbesidir. Başka bir konu da bugün arabamıza Türk Bayrağı asalım yakamıza Atatürk rozeti asalım Güneydoğuya rahat bir şekilde gitme imkanı bulabilirmiyiz. Eğer ben rahat giderim diyen olursa bu ülkede problem yok demek, ben bunu söylerken oradaki bütün insanları söylemiyorum, orada bir algı operasyonu yapılıyor bunu belirtmek istiyorum. O yüzden MHP’nin hiçbir yerde isim tartışma lüksü olmadığını düşünüyorum

7 Haziran seçimleri bu ülkedeki son seçim olabilir, Cumhurbaşaknı diyor ki Başkanlık sistemi ve bundan öncede diyorduki Türkiye yedi siyasi bölgeye ayrılmış, coğrafi bölge demiyor siyasi bölge diyor. Vatandaş olarak bizim şunu yapmamız lazım, hakkaniyetle bakmamız lazım düne kadar bizi o bebek katilini asmadık diye suçlayanlar ki üçlü koalisyondayken, şimdi kendilerinin elini kolunu bağlayan yok ama neredeyse dışarı çıkarmak üzereler.

Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran seçimlerinde Hatay’dan birinci parti olarak çıkacağına inanıyorum. Ben sıralamada olayım veya olmayayım hiç önemli değil ‘Söz konusu Vatansa gerisi Teferruattır’

ALPASLAN-ATEŞ1 ALPASLAN-ATEŞ-RAHMİ-VARDI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 Haziran bu ülkede son seçim olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir