featured

Şok iddia! Erzin MYO’da neler oluyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Kemal Üniversitesi Erzin Meslek Yüksekokulu’nda ihmal mi var? Yoksa yapılan açıklamalar ve bilgilendirmeler gerçeği yansıtmıyor mu? Hatay Vatan sizler için araştırıyor.

Bugün Ulusal Medya’da “SKANDAL” haber olarak verilen haberde ve haberin içeriğinde “Uzmanlarca yapılan incelemede Erzin MYO’nun yer aldığı pasajın depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.” içeriği yer alıyor.

Ama haberin detaylarına indiğimizde vahim tablo ortaya çıkıyor. Biz de Erzin Meslek Yüksek Okulun’dan toplumu bilgilendirecek açıklamalar bekleyip haberi iddia şeklinde aktarıyoruz.

“SÖZDE VALİ’NİN SÖZÜNÜ BİLE DİNLEMEDİLER!” İddiası

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in, ‘Ben binayı üniversiteye veriyorum’ sözlerine aldırış etmeyen Erzin’li bazı yöneticiler, bacasız fabrika olarak görülen ve çok sayıda şehrin ekonomisini canlandıran üniversiteye karşı çıkarak Erzin esnafının kan ağlamasına sebep oldu. İlin en yüksek mülki amiri olan Mehmet Celalettin Lekesiz’in emrine itaat etmeyen yöneticiler yüzünden Erzin’e 800 üniversite öğrencisinin gelmesi ‘hayal’ oldu. Şeklinde iddaa Hatay gündeminde detaylı açıklanması gereken bir gelişme olarak gündeme oturdu.

“ERZİN, AYDA 400 BİN TL KAZANACAKTI!” İddiası

Mahmutlu Mahallesi’nde bulunan ve üniversite binası olarak yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü)’ne verilmesiyle bölüm sayıları arttırılarak ilçeye 800 öğrenci gelecekti. Bazı yetkililerin ‘Tüp mü alacaklar’ sözleriyle ilçenin geleceğiyle oynamasına Erzin esnafları büyük tepki gösterdi. ‘İşlerimiz çok kötü. Esnaf arkadaşlarımız kan ağlıyor. Bunların sorumlusu, üniversiteye karşı çıkan yetkililer’ diyen vatandaşlar, ”Erzin’e gelen 800 öğrenci aylık 500 TL harcasa, toplam 400 bin TL aylık Erzin’in kazanacağı para. Buna karşı çıkan yetkilileri kınıyoruz. Buna karşı çıkmayan yetkilileri de göreve çağırıyor, bu durumun düzeltilmesini istiyoruz” dediler.

“KORKUTATA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NEDEN KAPANDI?” Sorusu

Erzin Belediyesi yanında bulunan Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) Erzin Meslek Yüksekokulu, bir süre önce tabelası indirilerek kapatıldı. Üniversite öğrencilerinin eğitim göreceği bina, kız öğrenci yurduna dönüştürüldü. Erzin’li vatandaşlar, Yüksek Okul binalarının kapatılmasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Haber Erzin’in edindiği bilgiye göre, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Erzin Meslek Yüksekokulu’nun mevcut binasının sağlam olmadığı ortaya çıktı. Yetkililerin İstiklal Mahallesi İstasyon Caddesi’nde Erzin Belediyesi karşısında bulunan yüksekokul binasının üzerine 3’ncü bir kat çıkma düşüncesi üzerine binada inceleme yapıldı. Yapılan incelemenin sonucu olarak Erzin MYO binasının sağlam olmadığı, herhangi bir depremde yıkılma riski taşıdığı tespit edildi.

Kaynak: Habererzin.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şok iddia! Erzin MYO’da neler oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir