featured

Enerjinin Etkin Kullanımı ve Yüzde Yüz Enerji

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerjiye ihtiyaç duyduğumuz her geçen gün dünyadaki var olan kaynakların da tükenmekte olduğunu görmekteyiz. Özellikle hızlı nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler önümüzdeki 40-50 yıl içerisinde doğalgaz ve petrol rezervlerinin biteceğine işaret ediyor. Bütün dünya yeni arayışlar içerisinde alternatif çözümler üretmeye çalışırken küresel şirketler ve gelişmiş ülkeler yenilenebilir enerji için milyarlarca dolarlık yatırımlar yapıyor. Yürütülen ar-ge faaliyetleriyle güneşi, rüzgârı, akarsuyu ve daha birçok yenilenebilir enerjiyi insanlığın hizmetine sunmaya çalışan bilim insanları dünyanın dört bir yanından hazırladıkları projelerle insanlık için yeni umutlar doğuruyorlar.

Bu konudan hareketle Mustafa Kemal Üniversitesi Teknopark Hatay A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Gamze Özge ÖZMEN ve Rektörlük işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Enerjinin Etkin Kullanımı ve Yüzde Yüz Yenilenebilir Enerji’ başlıklı konferansa Dünyada Yenilenebilir Enerji Konseyi (WCRe) Başkanlar Kurulu Üyesi Birliği Üyesi ve Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı (Eurosolar Türkiye) Prof. Tanay Sıtkı Uyar davet edildi.

Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Prof. Dr. Sıtkı Uyar’dan önce kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, dünya nüfusunun hızla artmasına paralel olarak enerjiye olan ihtiyacın da her geçen gün daha da fazlalaştığına dikkati çekti. Bu durumun insanların yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgisini arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Önlen, “Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde dünyanın her yerinde bolca bulunabilen, düşük maliyetli, temiz, en gelişmiş ve ticari açıdan en elverişli enerji türlerine yönelim de tabii olarak hepimizin tercihi. Bunlardan birisi de rüzgâr enerjisidir. Bu nedenle rüzgâr enerjisinin kullanımı son yıllarda hem Dünya’da, hem de Türkiye’de giderek artan oranda ilgi görmektedir.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enerjinin Etkin Kullanımı ve Yüzde Yüz Enerji

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir