featured

‘Okulda devamsızlık yapmadılar ücretsiz Bowling turnuvası kazandılar’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Stratejik Okul Ortakları kapsamında İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulunda uygulanan “Okulu Bırakma, Okulu Yaşa ” projesi kapsamında 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ikinci dönem 24 Nisan-07 Haziran  tarihleri arasında hiç devamsızlık yapmayan öğrencilerimiz, ücretsiz bowling turnuvası ile ödüllendirildi.

Proje koordinatörü Hanefi ZOBAR, ” Geçen sene hiç devamsızlık yapmayan öğrencilerimizi ücretsiz sinema, ücretsiz yemek ve değişik hediyelerle ödüllendirmiştik. Bu kez devamsızlık yapmayan öğrencilerimizi Bowling Turnuvası ve ücretsiz yemek etkinliğine getirdik. Gelecek aylarda yine sürpriz hediyelerimiz olacak. Projemiz çok etkili oldu.2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk döneminde sadece 7 öğrencimiz düzenli okula gelmişken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde iki ortak okulumuzda bu sayı 400’e yükseldi. Bu yıl öğrenci sayımızın artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Farklı ödüller ve etkinlikler belirledik. Eğitimde ödül yöntemi, cezadan daha çok etkili oluyor. Öğrencileri ödüllendirerek, istediğimiz başarıyı elde edebiliriz. ” dedi.

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu müdürü Aytaç YAMAN ve İskenderun İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Faruk CEVHER,  projenin çok faydalı olduğunu, sadece okula devam konusunda değil, aynı zamanda öğrencilerde olumlu yönde davranışsal değişiklikler gözlemlediklerini belirttiler.

Proje koordinatörü ZOBAR, projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylandığını ve toplam bütçesinin 72.400 Avro olduğunu belirterek, ” Proje ortağımız Romanya’da da benzer şekilde öğrencilerin ödüllendirildiğini ve okula devam eden öğrenci sayısının ortak okullarda da artarak devam ettiğini” ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Okulda devamsızlık yapmadılar ücretsiz Bowling turnuvası kazandılar’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir